Både hotellet og restauranten stengte dørene allerede på mandag. Tirsdag ble driftsselskapet for de to virksomhetene, P-Hotels Trondheim, slått konkurs.

Tasting restaurant har servert trondhjemmere gourmetmat siden 2011. Hotellet er en del av kjeden P-Hotels, som er eid og drevet av tidligere Britannia-direktør Frode Hofstad.

Hofstad var også daglig leder, styreleder og eier av P-Hotels Trondheim. De andre hotellene i P-Hotels-kjeden er ikke berørt av konkursen.

14 ansatte mister jobben

Det var ifølge bostyrer Ronald Eriksen Brevik 14 ansatte fordelt på hotellet og restauranten ved konkurstidspunktet. Disse mister nå jobben.

P-Hotels har ifølge bostyreren funnet andre løsninger for hotellgjestene som hadde booket seg inn ved hotellet i tiden rundt og etter konkurstidspunktet.

Brevik tok over konkursboet først tirsdag, og har ikke fått noen ytterligere forklaring på hvorfor selskapet måtte begjære oppbud.

- Ikke ut over at det ikke var grunnlag for videre drift, sier Brevik.

Frode Hofstad ønsker ikke å kommentere konkursen på dette tidspunktet.

Underskudd i flere år

Bostyreren har ennå ikke fått overlevert regnskapet for 2016 eller det foreløpige regnskapet for 2017.

En gjennomgang av regnskapene før dette viser imidlertid at driften har gått med underskudd i flere år.

I 2015 fikk selskapet et negativt driftsresultat på 1,3 millioner kroner. I 2014 og 2013 var driftsresultatet negativt med rundt 1,6 millioner kroner.

Eier og driver Frode Hofstad uttalte i 2014 at det var underskudd i restaurantdriften som gjorde at hotellet gikk i minus for regnskapsåret 2013.

Eiendommen hotellet og restauranten ligger i, er ifølge bostyrer Brevik eid av Odd Reitans eiendomsselskap E.C. Dahls Eiendom.

Tre millioner og gjeld

Bostyrer Brevik understreker at det er veldig tidlig i bobehandlingen, og at han ikke har hatt tid til å kvalitetssikre gjeld og verdier i selskapet foreløpig.

Den innrapporterte gjelden er imidlertid på rundt tre millioner kroner.

- Veien videre blir å få oversikt over boet og holde et møte med de ansatte så raskt som mulig. Så må vi ta kontakt med utleier, panthavere og ta noen beslutninger etter hvert, sier Brevik.