Oljeselskapet søker nå etter to nye boreingeniører til kontoret på Torget i Trondheim, og administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP sier at dette er en langsiktig satsing for selskapet.

- Vi har gjennomført en prosess om hvem som skal gjøre hva i det nye selskapet, og at én konklusjon er at vi ønsker å videreføre og styrke boreavdelingen i Trondheim, sier Hersvik til Adresseavisen.

Mistet hovedkontoret

Aker BP ble til da trondheimsselskapet Det norske ble slått sammen med BPs norske virksomhet i fjor. Sammenslåingen ble gjennomført i månedsskiftet september/oktober, og samtidig flyttet hovedkontoret fra Trondheim til Fornebu.

På spørsmål om han tror de ansatte i Trondheim blir beroliget over at kontoret får tildelt nye arbeidsoppgaver, svarer han:

- I den grad man har vært urolig, så håper jeg dette bidrar til at man blir beroliget. Men jeg opplever ikke at det har vært mye diskusjoner rundt dette. Dette er et selskap som har vokst raskt, og vi har betydelig med oppgaver vi skal fylle, sier han.

Skryt av Røkke

Av de rundt 210 som i dag jobber på kontoret i Trondheim, jobber rundt 45 med boreoperasjoner (inkludert konsulenter), ifølge selskapet.

Avdelingen styrte boreoperasjonene på Ivar Aasen-feltet i Nordsjøen, og har fått mye av æren for at budsjettet for utbyggingen ikke sprakk. Produksjonen fra Ivar Aasen startet julaften 2016, og feltet ble offisielt åpnet av olje- og energiminister Terje Søviknes i februar i år.

«Totalbudsjettet på 27,4 milliarder kroner ble holdt takket være «uoffisiell verdensrekord» i kostnadseffektive boreoperasjoner», skrev Aker BPs hovedeier Kjell Inge Røkke i sitt brev til aksjonærene i Aker ASA tidligere i år.

Hersvik sier at han mener det ble levert «boreoperasjoner i verdensklasse» på Ivar Aasen-feltet, og peker blant annet på evnen til å komme opp med nye løsninger.

Åpnet: Boreavdelingen i Trondheim har fått mye av æren for at budsjettet på Ivar Aasen-feltet holdt. Her hilser Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik (t.h.) på olje- og energiminister Terje Søviknes under den offisielle åpningen av feltet. Foto: NTB scanpix

Nytt område

Til neste år skal avdelingen lede leteboringen på to lisenser i Barentshavet der Aker BP er operatør. Svanefjell-lisensen ligger mellom feltene Goliat og Johan Castberg, mens Stangnestind-lisensen ligger helt inntil delelinjen mot Russland i øst.

Den sistnevnte lisensen ble tildelt daværende Det norske i den 23. konsesjonsrunden på norsk sokkel i fjor, og ligger i et område hvor det aldri før er boret etter olje og gass.

Hersvik sier at selskapet har tro på potensialet i Barentshavet:

- Vi leverte en ambisiøs søknad i den 23. konsesjonsrunden, og vi tror på Barentshavet som en ny leverandør av ressurser på sokkelen. Men som med all leting må vi finne først, og gjøre opp regning etterpå, sier han.

Hersvik sier at de to nye stillingene som er utlyst skal støtte opp under boreoperasjonene i dette området.