Mandag meldte bedriften oppbud. Det var eierne selv som begjærte selskapet konkurs. Selskapet har 42 ansatte.

Kostbar flytting

Ifølge advokat og oppnevnt bostyrer Ingunn Tunes i Bjerkan Stav advokatfirma er årsaken til konkursen ulønnsomme prosjekter, samt kostnader knyttet til flytting. I 2016 flyttet Trotan til nye, større lokaler i Torgardsvegen på Tiller.

- Det er et par prosjekter som har endt i tap, og i tillegg har flytteprosessen vært kostbar. Det blir sammenlagt en uheldig kombinasjon, sier Tunes.

Tunes har foreløpig ikke full oversikt over eventuelle underskudd og gjeld i selskapet, eller om det finnes utestående lønn.

- Det jeg kan si er at alle 42 ansatte er oppsagt, forteller hun.

Kommenterer ikke

Daglig leder i Trotan, Jens Petter Aarli vil ikke utdype årsakene til konkursen, og viser til uttalelsene fra bostyrer.

Trotan AS er leverandør av fordelings- og styrestrømtavler, og leverer el-tavler til kraftstasjoner, offshorevirksomheter og industri-, kontor- og offentlige bygg. I tillegg leverer firmaet nettstasjoner og linjebrytere. I 2015 hadde selskapet en omsetning på 77,5 millioner kroner.

Bedriften har produsert el-tavler siden 2005, med 30 tidligere medarbeidere fra Siemens sterkstrømfabrikk på Sluppen på eiersiden. Etter at Siemens faset ut denne delen av virksomheten ble denne kjøpt av de tidligere ansatte via en virksomhetsoverdragelse.

Vekst i offshore

I 2014 og 2015 utvidet Trotan virksomheten i retning offshore. Selskapets største ordre innenfor offshorenæringen var leveranse av strømforsyningstavler til Ivar Aasen-plattformen i Nordsjøen i 2015.

- Har særlig synkende aktivitet i offshoresektoren vært medvirkende?

- Konkurransen her har vært tøff i 2015 og 2016, men det har det vært for alle, kommenterer Aarli.

Offensiv posisjon

Da Trotan flyttet til Tiller skulle det nye bygget være tilrettelegger for framtidig vekst. Uttalte ambisjoner da var en omsetning på 120 millioner i 2018.

Daværende daglig leder Gunhild Engan Opland uttalte før flyttingen at Trotan var i en offensiv posisjon, og at ordretilgangen var god. Jens Petter Aarli ønsker ikke å kommentere situasjonen i bedriften før han selv tiltrådte som daglig leder i 2017.

Selskapet har ikke oppgitt noen regnskapstall for 2016. I 2015 hadde Trotan en omsetning på 77,5 millioner, og et svakt underskudd før skatt. Det tilsvarte et fall på 4,2 millioner sammenlignet med resultatet fra året før.