House of Beauty-konsernet, som driver H2-gruppen hadde driftsinntekter på 77,8 millioner kroner i 2016. Det regnskapsførte driftsresultatet kom på seks millioner kroner i 2016, men resultat før skatt kommer på 16,1 millioner kroner.

Selskapet bokførte finansinntekter på 12,7 millioner kroner, etter at selskapet Warehouse ble tatt ut av konsernet og flyttet til Sverige. Dette er også grunnen til at driftsinntektene i House of Beauty faller med nesten 60 prosent.

Etter en avtale med Nordic Hair and Beauty AB eier Ofstad fortsatt 17,46 prosent av Warehouse AS, og det nordiske Headbrands konsernet, som er Nordens ledende distributør til frisørsalonger i Norge, Sverige, Danmark og Finland, med hovedsete i Lund utenfor Malmö.

- Vi har flagget ut distribusjonen av sjampo og hårprodukter, og vi har fusjonert med et svensk selskap. Derfor blir resultatet i regnskapet så høyt. Selve driften på frisørsalongene i Trondheim ligger omtrent på samme nivå som året før, sier Ofstad, som eier 100 prosent av aksjene i House of Beauty AS.

Nok salonger i Trondheim

Ofstad betegner 2016 som et år hvor frisørkjeden har kjørt «business as usual», med kun én etablering av en liten salong i Mercursenteret, H2 Bleach & Sisters. Det foreligger ingen planer om å utvide virksomheten.

- Vi mener vi har kommet til et punkt der det er nok salonger i Trondheim. Derfor planlegger vi ikke å åpne nye. Vi har kjøpt salonger, og flyttet utstyr og personell inn i allerede eksisterende H2-salonger, men det er nok salongdører å gå inn nå, sier han.

Ofstad sier det hender han ombestemmer seg, men i utgangspunktet handler det om å videreutvikle de salongene som allerede finnes. Suksessformelen betegner han som riktig bemanning på riktig tid av døgnet.

- Vi ønsker i utgangspunktet ikke å ekspandere ut av Trondheim. Vi hadde en salong i London i syv år, men det er utfordrende å fjernstyre en bedrift.

Les også: Her ble frisørsalongen til ett crazy kunstverk.

Håndverkere

Derfor har Ofstad heller kommet til at det er best å være lykkelig som halvstor.

- Vi jobber lokalt, men vi tenker internasjonalt. Derfor tok jeg også med meg 20 ledere i H2 til Las Vegas i fjor. Vi må passe på å hente ting utenfra. I USA og Las Vegas er de i front på trender, der kan vi hente mye inspirasjon, sier han.

Denne tanken har blant annet ført til at frisører ved Barbershop på Merkursenteret reiser rundt i Norden og driver opplæring på andre frisører.

Les også: Skjegg gir penger i kassa

- Frisør er håndverk. Det er lettere å motivere, inspirere og holde ting i orden om man jobber lokalt, men tenker internasjonalt, mener Ofstad.

Nådde målet

Barbershop er en av salongene som har hatt en kraftig resultatforbedring det siste året, og har 722 000 kroner i overskudd i 2016. Også en godt etablert salong som Byhaven økte overskuddet betydelig.

- Også de nyetablerte har bra utvikling, og nå har vi hatt siste året med avskrivninger både på Cirkus og City Lade. Vi er fornøyd med året som gikk, og vi har hatt en positiv utvikling i år. Konklusjonen er at vi trives i Trondheim, sier Ofstad og ler.

Les også: Frisør-gründer i pluss

Ofstad hadde sammen med samboer Vibeke Helene Øwres selskaper mål om å nå 100 millioner kroner i total omsetning i 2016. Øwre eier H2 Hudklinikk AS og H2 Cabina Hudklinikk AS. De to selskapene hadde en omsetning på 8,5 millioner kroner, og et overskudd på 1,9 millioner kroner, sier Ofstad.

- Vi greide målet hvis vi inkluderer moms, så det er vi veldig fornøyde med.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Overskudd: Henki Ofstad kan se tilbake på et godt år for H2-salongene. Han mener trondheimsmarkedet nå er mettet for frisørsalonger. Foto: Truls Lereggen