- Vi skal ha en leieavtale på 15 år, sier konsernsjef Finn Haugan, som fortalte om det mulige salget da han tirsdag la frem bankens halvårsresultat.

Haugan sier at de har vært «i tenkeboksen» angående et mulig salg, og at de nylig har gitt datterselskapet Sparebank 1 Markets mandat til å håndtere prosessen.

I fjor høst solgte banken den tidligere hovedbrannstasjonen på andre siden av gaten for rundt 200 millioner kroner.

- Får gevinst

Banken kjøpte tomta fra Reitan-eide E. C. Dahls Eiendom før de bygde dagens hovedkontor som sto ferdig i 2010.

Haugan stilte selv spørsmålet om hvorfor de nå vurderer å selge bygget, og sier at det handler om hva banken først og fremst skal holde på med.

- Vi skal først og fremst drive med finansielle tjenester, og vi har allerede solgt de fleste bankbyggene, sier Haugan, og peker på at de også har eksterne leietakere i bygget.

- Vi vet også at hvis vi får prisen som er en forutsetning for å selge, så vil vi få en gevinst. Vi vet også at vi vil få lavere årlige driftskostnader, som er veldig viktig for oss, sier han.

Haugan ønsker derimot ikke å si noe om hvilken pris de ønsker å få for bygget, som til sammen er på 22 000 kvadratmeter. I tillegg til kontorer er det også butikker og parkering i bygget, blant annet Vinmonopolet og klesbutikken Carma.

Mer til boliglån

Haugan la frem et resultat før skatt for første halvår på 961 millioner kroner, som var en økning fra 930 millioner kroner i samme periode i fjor.

Han trekker særlig frem at banken har økt utlånene til privatkunder med 10,5 prosent de siste tolv månedene, til 94,1 milliarder kroner.

- Dette er et marked vi er dominerende ifra før, og vi har gjort oss noen tanker om bakgrunnen for det, sier Haugan.

Han mener at banken har klart å utvikle gode digitale løsninger, samtidig som de har opprettholdt kontorstrukturen.

- Vi kan tilby rådgivning både til bedrifter og privatpersoner, samtidig som vi klarer å være i front når det gjelder digitalisering. Det tror vi er en bra greie, sier Haugan.

Lavere tap

Han trekker også frem at tapsavsetningene er langt lavere enn på samme tid i fjor, selv om offshorenæringen på Sunnmøre fortsatt merker nedturen i oljebransjen.

Han sier at de har hatt et titalls kundeengasjementer som de har vært nødt til å jobbe systematisk med. Han sier at de kun har tatt tap på tre av dem, og at det kun er én kunde hvor de foreløpig ikke har kommet i mål.

Banken har blant annet lån ut penger til Ole T. Bjørneviks rederi Boa Offshore, som tidligere i sommer fikk kreditorene med på sin egen redningsplan.