Adresseavisen fortalte i mai om den tidligere  Nummeropplysninga-toppens rolle i det nye selskapet Trygg Norge, som ifølge hjemmesiden skulle hjelpe «kunder ut av dyre og unødvendige katalogoppføringer».

Næringslivsorganisasjonen Virke var skeptisk til selskapet, som hadde kontorer i Kjøpmannsgata i Trondheim.

Selskapets eier og styreleder Tomas Adrian bekreftet at Jonas Myrvold var selskapets rådgiver, og at han også hadde ideen til det nye forretningskonseptet.

Myrvold ble i fjor høst pågrepet av politiet  og siktet for grovt bedrageri og grovt underslag for sin rolle som styreleder i katalogselskapet Nummeropplysninga AS, som skal ha lurt bedrifter og organisasjoner til å inngå avtaler om oppføring i nettkatalogen 1801.no.

Oppløst

Opplysninger fra Brønnøysundregistrene viser nå at Trygg Norge ble meldt oppløst rundt halvannen måned etter at Adresseavisen skrev om selskapet. Selskapets hjemmeside er også blank.

Adresseavisen har ikke lyktes å komme i kontakt med Tomas Adrian. Myrvold ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til sin advokat John Christian Elden. På spørsmål om hva som er bakgrunnen for at selskapet ble oppløst, svarer Elden i en e-post:

- Bakgrunnen er at selskapet fikk dårlig PR i media etter oppstarten.

Elden svarer at Myrvold nå avventer politiets etterforskning i Nummeropplysninga-saken. Han sier at Myrvold forventer at den blir henlagt, men at han synes det har tatt lang tid.

Nummeropplysninga AS  ble slått konkurs i april i år. Både Myrvold og selskapets daglige leder  ble varetektsfengslet etter pågripelsene i oktober i fjor.

Ferdig etterforsket

Ifølge politiet har i overkant av ti personer hatt status som siktet og/eller mistenkt i saken, og politiadvokat Aage Sliper Midling ved Trøndelag politidistrikt sier at de nå i hovedsak har etterforsket ferdig.

Ifølge politiet er det 119 fornærmede i saken, det vil si bedrifter eller organisasjoner som mener de ble lurt til å inngå avtaler om katalogoppføring.

Midlig sier at det har vært en arbeidskrevende sak der etterforskningen har tatt tid. Han sier at de nå vil vurdere påtalespørsmålet for alle som har vært siktet i saken.

- Konklusjonen vil vise hvem som eventuelt blir tiltalt, og for hva, sier han.

Én sak har blitt ført som en tilståelsesdom i tingretten, der  en selger i selskapet ble dømt til betinget fengsel i 60 dager.

Midlig sier at det foreløpig er usikkert om flere saker vil bli ført som tilståelsesdom.