Til sammen solgte selskapet 488 boliger verdt 1,6 milliarder kroner. Det er ny rekord, og en økning på 168 salg og 700 millioner sammenlignet med fjoråret.

- Året har vært bra, og vi er i utgangspunktet litt over budsjett, sier administrerende direktør Roar Munkhaugen.

Totalt overleverte boligbyggeren 390 ferdige boliger i 2016.

I mars 2016 gikk entreprenøren for to boligprosjekter i Miljøbyen Granåsen konkurs. I årsberetningen skriver styret at konkursene påførte økte kostnader og førte til et negativt resultat for disse prosjektene. Videre forventes det at resultatet for 2017 blir 10-20 prosent høyere gitt normal drift.

- For alle aksjonærene i Miljøbyen kostet nok konkursen totalt rundt 30 millioner kroner, forteller Munkhaugen.

3000 nye innbyggere

Med en forespeilet befolkningsvekst fra Trondheim kommune på 3000 per år, regner Munkhaugen og Heimdal Bolig med et boligbehov på 1 400 til 1 700 boliger per år.

I fjor ble det ferdigstilt rekordmange boliger i Trondheim. 2279 boliger ble tatt i bruk, og i løpet av 2016 ble det gitt i underkant av 2000 rammetillatelser til bygging av nye boliger.

- Vi har sett før at det bygges litt over behovet. I 2010 var det et etterslep som det tok noen år å bygge etter, og i fjor ble det bygget litt for mye. Det medfører at det vil bli bygd litt mindre i år. Det justerer seg, sier Munkhaugen.

Ved utgangen av første halvår har Heimdal Bolig 537 boliger til en verdi av 1,8 milliarder i produksjon.

Flere byggeprosjekter på gang

I 2016 ferdigstilte Heimdal Bolig 130 leiligheter i to nye byggetrinn på Miljøbyen Granåsen, og flere byggetrinn ble klare på Ringve Park.

- Siste trinn på Ringve park skal stå ferdig i år. Så ferdigstiller vi flere boligprosjekter på Lillebyleiligheten i år, og 60 leiligheter i Drivhusveien på Byåsen som er klare nå i sommer, sier Munkhaugen.

På slutten av 2016 begynte prosjektet Strinda Hageby, med 113 leiligheter i første byggetrinn. Totalt skal 531 boliger fordelt på seks trinn bygges. Videre begynner også et nytt prosjekt i Steinanveien i år. Her skal 190 leiligheter stå klare om rundt to år.

Regner med å selge 400 boliger

Hittil i år har Heimdal Bolig solgt 237 boliger til totalt 844 millioner kroner. I 2017 regner utbyggeren med å selge 400 boliger for til sammen 1,4 milliarder.

- Vi oppfatter at markedet er rimelig balansert, samtidig som det er høy aktivitet. Et relativ godt tilbud har gjort at vi ikke har den samme ekstreme veksten som i Oslo, sier Munkhaugen.

Det siste halvåret er det spesielt prosjektene Strinda Hageby og Steinanvegen som har solgt godt hos Heimdal Bolig, legger han til.

- Det viktige er at vi har en boligbransje i dag som ikke bygger leiligheter uten kjøpere. At bankene krever 50-80 prosent forhåndssalg demmer opp for en mulig boligboble, og hindrer at det bygges for mye, sier Munkhaugen.

Heimdal bolig eies i sin helhet av Heimdal Gruppen, som igjen eies av familien Munkhaugen. Omtrent halvparten av de boligprosjektene Heimdal Bolig styrte i 2016 ble gjennomført i deleide selskaper der Heimdal Bolig er morselskap.

Det utbetales et konsernbidrag fra Heimdal Bolig på 20 millioner fra morselskapet. Dette er samme beløp som året før.