Riktignok er stillingen som havnedirektør i denne omgang kun midlertidig. Forrige gang han var sjef for havna, varte det i 18 år. Nå kan det bli snakk om noen måneder.

- Wollert Krohn-Hansen er ansatt som havnedirektør fra 1. oktober frem til en ny permanent havnedirektør er ansatt. Normalt vil dette ta noen måneder. Det er viktig for oss at vi i mellomtiden får en direktør med erfaring, kunnskap og som kjenner organisasjonen, sier Roar Arntzen, styreleder i selskapet Trondheim Havn IKS.

LES OGSÅ: Derfor ble det bråk i havna

LES OGSÅ: To havnesjefer sa opp på grunn av konflikt med styrelederen

Hjorthol slutter

Etter at Frøseth ble skiftet ut, har det vært spekulert i om Hjorthol ville trekke tilbake oppsigelsen, og om han i så fall ville bli gitt anledning til å kunne fortsette som direktør i Trondheim Havn.

- Jeg må forholde meg til at han (Hjorthol, journ.anm.) har sagt opp og slutter ved utgangen av september, sier Roar Arntzen.

Styrelederen sier videre at det ikke er gjort andre endringer i organisasjonen i havneselskapet.

- Vi har startet en strategiprosess, men legger det arbeidet litt på is inntil ny, permanent havnedirektør er på plass, sier Arntzen.

LES OGSÅ: Trekker seg hvis Frøseth fortsetter

- Veldig hyggelig

- Hvordan ser du på å bli havnedirektør på nytt, Wollert Krohn-Hansen?

- Det er veldig hyggelig å bli bedt om å bidra. Dette er en bransje jeg kan mye om og som engasjerer meg. Det er selvfølgelig en midlertidig stilling. Jeg er tross alt 68 år, sier Krohn-Hansen.

Han ble ansatt som havnedirektør i 1998, sa opp i juni 2015 og sluttet i februar 2016. Krohn-Hansen var en meget markant havnedirektør. Som eier av det meste av arealet i havneområdene i Trondheim, har havneselskapet vært en viktig aktør i byutviklingen.

Etter at han ble pensjonist ble Wollert Krohn-Hansen oppnevnt som medlem i et utvalg som neste år skal legge frem forslag til ny havne- og farvannslov.

LES OGSÅ: Startet byutviklingen av Nyhavna

Slutter i september

Einar Hjorthol overtok som havnedirektør etter Krohn-Hansen i februar 2016, og sa opp stillingen i slutten av mai i år. Han begrunnet oppsigelsen med det dårlige samarbeidet med styrelederen.

- Jeg har en avtale om å jobbe ut september. Både styret og jeg forholder oss til det. Jeg har ikke noe konkret å gjøre etter dette, sier Hjorthol, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.