Mandag skal ansatte ha fått utbetalt resterende lønn for august, etter at selskapet før helgen varslet at den prekære situasjonen førte til halv lønn denne måneden.

Les også: Frykter at arbeidsplassen legges ned på tirsdag

Mer penger fantes ikke å betale ut, ifølge selskapet. Nå har eierselskapet stilt lønnsmidler til rådighet.

- Alle får utbetalt resterende lønn i dag. Det har vært det viktigste for meg å få til. Lønna skal være tilgjengelig for våre medarbeidere i løpet av mandag eller tirsdag, sier arbeidende styreleder Bjørgvin Thorsteinsson i selskapet.

Utbetalte lønn: Arbeidende styreleder, Bjørgvin Thorsteinsson, er glad for at Nova Hotell Kurs og Konferanse har klart å betale utt full lønn i august. Bildet er tatt i en annen sammenheng.

Ca 30 arbeidsplasser på spill

Som Adresseavisen fortalte før helga, står rundt 30 arbeidsplasser i fare ved Nova Hotell Kurs og Konferanse AS (Nova Hotell) etter flere år med underskudd på driften. Siste årsresultat (2016) endte med et driftsunderskudd på 6,62 millioner, et underskudd før skatt på 6,73 millioner kroner, og en negativ egenkapital på 15 millioner.

Søndag holdt selskapet informasjonsmøte med ansatte.

- De har vært gjennom litt av hvert de siste årene. Blant annet har hotellet hatt planer om oppussing og investering som det ikke ble noe av, og så var det streiken i fjor. Så det er lojale ansatte som er blitt ganske hardhudet, og nå stort sett avventer denne situasjonen, sier Thorsteinsson.

Selskapet eies av Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF), som igjen eies av fagforeninger, fagforbund, Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF), Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) og Arbeiderpartiet. I tillegg til hotell, kurs- og konferansesenteret i Folkets Hus ved Cicignons plass, ligger drift av Olavs Pub og spiseri til Nova Hotell Kurs og Konferanse AS.

Det er ifølge Thorsteinsson AØF som har stilt midler til rådighet som nå sikrer ansatte full lønn i august.

- Situasjonen vi er kommet opp i, skyldes hovedsakelig at vi mistet kontrakten med drift av Munkholmen. Dermed ble kontantstrømmen svakere enn tidligere år, sier Thorsteinsson.

Les også: Disse har de største kravene etter Reinertsen-konkursen

- Forventer en avklaring

Det er styret i AØF, ledet av tidligere LO-leder i Trondheim Arne Byrkjeflot, som tirsdag skal bestemme seg for om Nova Hotell har en fremtid. Byrkjeflot sier i en tekstmelding til Adresseavisen at han ikke kan si mer om saken før etter styremøtet i AØF tirsdag. Dit er også Bjørgvin Thorsteinsson innkalt.

- Både jeg og styret i AØF forventer å få viktige avklaringer. Enten er det å satse, eller å foreta en kontrollert avvikling. Slik jeg oppfatter det, er det enten å gjøre en innsats og ha tro på prosjektet, eller så har vi ikke det. Det er ikke opp til meg å bestemme, men styret i AØF, sier Thorsteinsson.

Hovedtillitsvalgt i Nova Hotell, Anita Skaget i Fellesforbundet, mener også en klar avgjørelse fra styret må komme i tirsdagens møte.

- Ja, vi må få en avgjørelse. Vi kan ikke holde på sånn måned etter måned, sier hun.

- Hvordan er stemningen blant ansatte nå?

- De er i alle fall veldig glade for å ha fått resten av augustlønna utbetalt i dag. Men usikkerheten er jo stor ennå for hvordan dette vil gå, sier hun.

- På torsdag sa du at du følte at ansatte ikke fikk støtte fra sin egen fagbevegelse. Er det skjedd noe med det?

- Ja, vi har akkurat vært i et godt møte med Fellesforbundet. De sier klart at vi har deres støtte hundre prosent, sier Skaget.

Fellesforbundet er en av selskapets eiere gjennom AØF.

- På dem virker det som vi kan drive en liten stund til, i hvert fall. Men vi får altså vente å se hva AØF-styret bestemmer seg for i tirsdag, sier Skaget.

Les også: Hotellstreiken ga over 20 000 færre overnattinger i Sør-Trøndelag