- Jeg har et høyere ambisjonsnivå for Technoport enn hva styret vårt har. Det er grunnen til at jeg nå har valgt å si opp, sier Iversen om at han tirsdag ga styret og ansatte i organisasjonen beskjed om at han slutter.

Oppsigelsen hans kommer bare et drøyt år etter at han tiltrådte 1. september i fjor. Og etter et år der Technoport har hatt suksess både økonomisk og med store oppgaver som arrangør for Starmus-festivalen, oppfinnerfestivalen Maker Faire, Ocean Week, Energy Transfer, Trondheim Playground og Technoports årlige konferansen med samme navn.

Jobber i tre måneder til

- Jeg har takket ja til å jobbe i oppsigelsestiden min. Det gjør jeg veldig gjerne fordi jeg brenner for Technoport som er en X-faktor ingen andre regioner har og som hele denne byen bærer frukter av, sier han.

- Vi har et fantastisk team, både i min tid og før dette, med en kraftsamling av aktører i ryggen. Vi har ennå bare sett begynnelsen av hva Technoport kan være, sier Iversen.

Likevel har han altså valgt å slutte. Akkurat hva han og styret er uenig om, vil han foreløpig ikke gå inn på.

Les også: Den syngende astronauten Chris Hadfield til Technoport

Uenige om veien videre

- Det handler om veien videre, ikke hvor vi skal, sier han om uenigheten mellom ham som daglig leder og styret i Foreningen Technoport.

- Det mye bedre å ta konsekvensene av det nå enn å la det gå enda lengre. For meg er dette er veloverveid valg, sier han.

Styreleder Nina Udnes Tronstad i Technoport sier dette om Iversens beslutning:

- Det er alltid synd når en daglig leder slutter. Når Lars nå har valgt å gjøre det, vet jeg at han har tenkt nøye gjennom saken. Som styreleder har jeg nå to umiddelbare oppgaver: Det ene er å utnytte Lars' kompetanse i de tre månedene han har igjen, i oppsigelsestiden. Det andre er å jobbe med å finne en god etterfølger, sier Tronstad.

Les også: Han blir ny sjef for Technoport

Starter lederjakt igjen

- Vi starter nå en rekrutteringsprosess og vi vet naturlig nok ikke per i dag når vi har en ny leder på plass, sier hun.

Tronstad har sittet i styret i Technoport siden september i fjor og overtok som styreleder i august i år etter Carl Fredrik Lutken Shetelig.

- Er det problematisk for Technoport at dere må finne en ny daglig leder etter bare et drøyt år?

- Det viktigste for meg er det jeg var inne på, å utnytte at Lars jobber ut året. I tillegg er det viktig å bidra til at alle ansatte i Technoport opplever støtte når deres daglig leder har sagt opp. Ambisjonene våre står fast, at vi skal bli teknologihovedstad for miljøer også utenfor Norge. Og vi har solide medlemmer i ryggen, sier Tronstad.

- Har Iversen, etter ditt syn, lyktes i oppgaven med å lede Technoport?

- Mitt generelle standpunkt er at hva jeg mener om en medarbeiders innsats, er en forhold mellom medarbeideren og meg, ikke noe man drøfter med andre, sier styrelederen.

Les også: Mellom små og store dingser

Vedte hjem

Lars Iversen kom til hjembyen Trondheim og Technoport etter mange år i Stockholm. Han har tidligere jobbet med strategiutvikling for Telenor i Norge, og i Sverige jobbet for blant annet hvitevaregiganten Elextrolux og logistikkselskapet Post Nord.

- Vet du hva du skal gjøre etter Technoport?

- Det foregår mye spennende her i regionen og jeg er blitt involvert i noen prosjekter. Det er ikke noe jeg kan snakke om nå, men oppgaver jeg vil ta tak i etter jul når oppsigelsestiden min i Technoport er over. Jeg har kjempehøye ambisjoner på vegne av denne regionen, sier han.