Det har så langt vært et godt år for Myworkout. Bedriftsideen til trondheimsbedriften er å gjøre folk friske med intervalltrening, og i juli signerte de en kontrakt med Helse Midt-Norge med en ramme på 8,7 millioner kroner per år i åtte år. Myworkout skal gi et tilbud til pasienter med revmatisk sykdom, lungesykdom og hjertesykdom.

Nå har de på vei inn i en annen bransje, med Statoil som pilotbedrift.

Dette er så langt den største pilotbedriften til Myworkout som tilbyr en app som instruerer hvordan en treningsøkt skal utføres. Appen Myworkout Go har en stemme som forteller hvor lenge og intensivt du skal trene, og etterpå forteller appen deg din biologiske alder. Målingen baseres på ditt maksimale oksygenopptak.

Les også et stort intrevju med Knut Løkke: Satser huset på suksess

Den viktige hjertepumpa

- Med Statoil som krevende pilotkunde har vi laget verdens første vedlikeholdsløsning på menneskelig personell i offshore og maritim industri som kan dokumentere fysisk helsetilstand med vitenskapelig presisjon. Offshore er de jo opptatt av vedlikehold ned til den minste mutter, men den viktige hjertepumpa til hver enkelt ansatte hadde de glemt, sier Knut Løkke som er gründer og administrerende direktør i Myworkout.

Prosjektet med å lage en egen løsning for Statoil ble gjort i samarbeid med NTNU, Innovasjon Norge og Forskningsrådet og kostet 6,5 millioner kroner.

Samarbeid: Prosjektet med å lage en treningsløsning for offshore-ansatte ble til i et fellesskap. På bildet, fra venstre: Jan Helgerud, professor i medisin ved NTNU, Torbjørn Øvergård, plattformsjef i Statoil, Knut Løkke, daglig leder i Myworkout og Marius Waldum som er produktsjef i Myworkout.

- Vi hadde to utfordringer. Den ene var infrastrukturen, for på plattform er det ofte begrenset nettilgang og det er heller ikke lov å bruke mobil med sim-kort. Dermed måtte vi finne en løsning som gjorde at appen kunne brukes til tross for dette. Den andre var at ansatte som jobber offshore gjerne er mest inaktiv tiden de er hjemme. De er to uker ute og to eller fire uker hjemme, og må ha et tilbud de kan bruke like lett begge steder, sier Løkke.

Disse tolv bedriftene vil du høre mer om i 2017 meldte Impello i januar: En av de tolv var Myworkout

Ble 11 år yngre

Myworkout testet ut tilpasset trening med ansatte på Statoil Troll B- plattformen.

- Prosjektet ble ferdig sist uke, og vi klarte å oppnå i snitt 11 år redusert biologisk alder blant de ansatte på bare 12 uke. Nå kan vi rulle ut kommersielt til Statoil og alle andre selskaper i offshore og maritim sektor, ikke bare i Norge men også i utlandet, sier Løkke som begynner å få en god portefølje med bedriftskunder.

- Vi signerer i snitt to daglige bedriftsavtaler for tiden, og det er en god nyhet både for oss og for alle arbeidsgivere som ønsker friske og produktive ansatte, sier Løkke.

- Hva tjener dere på å kunne tilby trening til offshoreansatte?

- Det kommersielle sluttproduktet har et betydelig verdipotensial både nasjonalt og globalt. Arbeidsgivere betaler et mindre beløp per ansatt per måned for treningen, og får da jevnlige rapporter på bedriftens fysiske helsetilstand og forbedring. Bare i Norge jobber det 300 000 mennesker i oljenæringen, direkte eller indirekte, hvor om lag 20 000 jobber i Statoil. I USA og Brasil er antallet på flere millioner. I tillegg kommer maritim sektor og andre skiftarbeid med lignende utfordringer. Selv med volumrabatter er dette hyggelige regneøvelser, men dette blir ingenting i forhold til de økonomiske besparelsene til bedriften og samfunnet, sier Løkke som ikke vil ut med hva Myworkout kan tjene på en avtale med hele Statoil.