Nå har han fått seg jobb som direktør for Artsdatabanken. Han begynner i stillingen den 4. desember, skriver Artsdatabanken i en pressemelding.

- Jeg er glad for at Hjorthol har takket ja til stillingen som direktør for Artsdatabanken. Hans bakgrunn som leder i ulike virksomheter gjør meg sikker på at han vil bidra til å ytterligere utvikle Artsdatabanken i årene som kommer, uttaler Bror Yngve Rahm, styreleder i Artsdatabanken i pressemeldingen.

Artstadatabanken holder til i Høgskoleringen i Trondheim.

Samarbeidsproblemer i Trondheim Havn

Hjorthol kommer fra stillingen som havnedirektør i Trondheim Havn. Her sa han imidlertid opp jobben under et allmøte i slutten av mai, etter kun 15 måneder i jobben. Han oppga grunnen til å være samarbeidsproblemer med daværende styreleder, Otto Frøseth.

Adresseavisen har tidligere skrevet at også mangeårig havnedirektør før Hjorthol, Wollert Krohn-Hansen, ga seg med samme begrunnelse. I tillegg til Hjorthol, forlot også Frøseth jobben som styreleder i Trondheim Havn i etterkant av at konflikten ble kjent.

Wollert Krohn-Hansen er nå havnedirektør nok en gang. Han skal sitte i en overgangsperiode frem til man finner en ny havnedirektør.

Lang erfaring

Hjorthol har ifølge pressemeldingen utdanning som sivilingeniør og har en doktorgrad innen prosessimulering. Han har blant annet jobbet som dekan ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, ledet Peterson-fabrikken på Ranheim i ti år og vært administrerende direktør for Norsk institutt for naturforskning (Nina).

Han uttaler i pressemeldingen at han gleder seg til å ta fatt på den nye jobben.

- Artsdatabanken har en viktig rolle som nasjonal kunnskapsleverandør. Jeg gleder meg til å videreføre den sammen med mine nye medarbeidere, sier Hjorthol.

Hjorthol tar over som sjef etter Nils Valland, som har vært konstituert direktør siden september i år, da Ivar Myklebust sluttet etter tolv år i stillingen.