«Vi er utrolig lei oss for at eventyret nå får denne slutten, vi har virkelig forsøkt å finne mulige løsninger. Men noen ganger kommer man dessverre til kort», skriver de to hovedeierne av kafeen på Fairytales Facebook-sider.

Daglig leder Christina Ekseth skriver i en e-post til Adresseavisen at selskapet vil begjære oppbud i løpet av den kommende uken, noe som betyr at de ber tingretten om å slå det konkurs.

- Vi startet Fairytale som en drøm om å drive noe unikt. Hvor vi skulle glede oss til å gå på jobb hver eneste dag. Det har vi også gjort, skriver hun i e-posten.

Adresseavisen skrev i sommer at minst ti restauranter har gått konkurs eller blitt lagt ned i Trondheim sentrum i løpet av de siste to årene.

Uenige om påstått konflikt

De to hovedeierne i selskapet Fairytale Trondheim AS er Ekseth og Kim Bjerkmo. På Facebook-siden til kafeen skriver de at de går fra hverandre, men at sistnevnte skulle drive kafeen videre.

Samtidig skriver de at de fått et krav fra huseier, og beskriver det som en pågående konflikt der de har hatt «utallige møter med huseier og advokat». Huseieren er E.C. Dahls Eiendom, og overfor Adresseavisen ønsker ikke Ekseth si hva som ligger bak.

- Men det vi kan si er at det har vært en langvarig dialog, og vi har hele tiden vært optimistiske på at vi ville finne en løsning på konflikten. Når det nå likevel ikke lyktes i å komme til enighet, så har vi ingen andre valg enn å innse at slaget var tapt, skriver hun.

Administrerende direktør Svein Erik Nordbotten i E.C. Dahls Eiendom sier derimot at de ikke har hatt noen konflikt med selskapet.

- Vi synes det er synd at de ikke får det til å gå rundt, men man må erkjenne at det ikke går. Vi har hatt en dialog med dem, og vi har forholdt oss til helt vanlige kontraktuelle forhold, sier Nordbotten, som sier at de har god samvittighet.

Begjærte oppbud

Christina Ekseth og Kim Bjerkmo startet opprinnelig med kafédrift ved Leüthenhaven i 2010, da gjennom selskapet Fairytale Cupcakes AS.

To år etterpå flyttet de inn i de nåværende lokalene i Thomas Angells gate, men i januar 2014 begjærte de oppbud etter det de omtalte som for store investeringer og lønnskostnader.

Samtidig opprettet de et nytt selskap med samme navn, og fortsatte kafédriften i de samme lokalene.

Dette selskapet skiftet tidligere i år navn til Fairytale Trondheim AS. Fjorårsregnskapet viser at de hadde inntekter på litt over fire millioner kroner, og at de fikk et årsresultat før skatt på 141 000 kroner.

I 2014 og 2015 fikk selskapet et underskudd før skatt på til sammen 1,2 millioner kroner, og regnskapet viser at egenkapitalen har vært negativ ved utgangen av alle de tre siste årene. Ved utgangen av 2016 hadde de en negativ egenkapital på litt over en million kroner.

Stengt: Onsdag ble gjester ved Fairytale møtt av en stengt dør og en plakat som fortalte at driften blir lagt ned. Foto: Ståle Langørgen

- Ekstremt krevende

Ekseth skriver at 2014 og 2015 var ekstremt krevende for selskapet på grunn av omleggingen av gågaten i Thomas Angells gate.

- Gaten var nærmest en spøkelsesgate i åtte måneder, og det tok mye lengre tid enn antatt før omsetning og besøk normaliserte seg. Dette førte til negative tall og tapt aksjekapital, skriver hun.

Hun skriver også at det er utfordrende å drive kafé i Midtbyen ettersom dagene er ekstremt varierende.

- Når det er lite folk i byen, er det rolige dager, mens i helger og ved «happenings» i Midtbyen er det mer enn man klarer å ta unna, og man har ikke nok sitteplasser i lokalet, skriver hun.

Ifølge Ekseth har selskapet ti ansatte per i dag, inkludert eierne. Hun skriver at de per i dag ikke har planer om å starte noe nytt kafékonsept.

Da Adresseavisens matanmeldere besøkte Fairytale på høsten i fjor, ble de imponert over maten. «Alt i alt opplever vi Fairytale som et spennende og vellykka sted for eksklusive smørbrød», skrev de i anmeldelsen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter