På et arrangement i Oslo mandag ble det kunngjort at sju bedriftsklynger har fått plass i det statlige klyngeprogrammet Norwegian Innovation Cluster. Én av de sju er Tequity Cluster, en medlemsforening som skal være lim mellom investorer, teknologer og andre virksomheter som er nødvendig for å utløse nyskaping.

- Vi er veldig fornøyd. Dette gir grunnlag for virkelig å satse, og det forsterker økosystemet vil allerede har i Trondheim, sier Herbjørn Skjervold. Han tok imot den statlige klyngestatusen sammen med Eivind Bergsmyr. Begge sitter i styret i Tequity Cluster. Skjervold jobber i investeringsselskapet Proventure, mens Bergsmyr jobber i investeringsselskapet Viking Venture.

Da Adresseavisen omtalte etableringen av Tequity Cluster i september, hadde 51 bedrifter og virksomheter meldt seg inn i medlemsorganisasjonen. Ifølge Herbjørn Skjervold finnes det ingen tilsvarende klynge i Norge, der hele økosystemet for nyskaping er med.

Det følger om lag to millioner kroner i årlig støtte i tre år sammen med klyngestatusen. Det statlige klyngeprgrammet er et samarbeid mellom Norges forskningsråd, Siva og Innovasjon Norge.