Aqualine AS leverer oppdrettsmerder og fortøyningssystemer og andre typer utstyr til havbruksnæringen, og hadde i fjor en omsetning på 438 millioner kroner.

Etter det Adresseavisen erfarer skal det nyetablerte selskapet Kverva Technology være i diskusjoner om et oppkjøp, men man har foreløpig ikke kommet frem til en endelig avtale.

- Vi får ta det når det eventuelt blir en realitet, sier Kverva Technology-sjef Terje Eidesmo, som i sommer ble

hentet inn for å lede Kvervas teknologivirksomheter

. Lokalavisen

Hitra-Frøya

og nettstedet

Intrafish

har tidligere omtalt det mulige oppkjøpet.

Teknologi: Oljeservicegründer Terje Eidesmo ble i sommer hentet inn for å lede Kvervas teknologivirksomheter. Foto: Rune Petter Ness

Kverva er investeringsselskapet til Salmar-gründer Gustav Witzøe, og kontrolleres gjennom Witzøe-familiens selskap Kvarv AS.

Selskapet eier 54,3 prosent av aksjene i oppdrettsselskapet Salmar på Frøya, som onsdag morgen la frem et driftsresultat for tredje kvartal på over 800 millioner kroner.

Det største teknologiselskapet i Kvervas portefølje er i dag utstyrsleverandøren Steinsvik Group, der Eidesmo har gått inn som styreleder. I tillegg eier selskapet blant annet fiskematselskapet Insula AS, som gjennom datterselskapene produserer og selger sjømatprodukter til dagligvare- og storhusholdningsmarkedet i Norden.

Adresseavisen fortalte i sommer at Aqualine har doblet antall ansatte de siste to årene. Selskapet eies i dag av selskapet Frøyaringen AS, der frøyværingen Geir Karsten Furberg er største eier. Sistnevnte er også styreleder i Aqualine.