Animer er et animasjonsbyrå som lager reklame.

- Nå vil vi også vekke liv i trønderske merkevarer med animasjon, sier trønderen Tor Martin Olsen som etablerte Animer sammen med Sondre Tjøstheim (24) i juni i fjor.

- Målet til Animer er å lage animasjoner alle har råd til, uten at det skal gå på bekostning av kvalitet, sier Olsen som nå er strålende fornøyd med at Animer også har fått et kontor i hans hjemby Trondheim.

Etablert i ny by: Da Animer kom til Trondheim, fikk de en illustratør til å vise hvordan et bilde kan bli til en tegning. Her er halvparten foto, halvparten illustrasjon.

Produksjon i Ukraina

Det har etter etableringen gått godt for Animer, som på 17 måneder har vokst fra 2 til 24 ansatte. Animatørene og illustratørene jobber i Ukraina, mens selgere og administrasjon hovedsaklig er i Oslo.

Nå er det åpnet salgskontor i Trondheim, og som første ansatt har Kristin Nordskag (33) flyttet inn i de 180 kvadratmeterne med kontorlokaler Animer har leid i Kjøpmannsgata.

Det er sjarmerende skjevt tregulv, lavt under taket og svært god boltreplass for en ansatte.

- Planene er selvsagt å bli flere. Vi har satt opp for fire arbeidsplasser i første omgang, men kanskje er vi så mange som sju-åtte personer som ønsker å arbeide med animasjon og kommunikasjon her etter hvert, sier Nordskag, som blir avdelingsleder i Trondheim.

- Vi får daglige henvendelser fra bedrifter i Trondheim, og da kom vi fram til at vi må være i byen, sier Olsen. Men medgründeren og partneren er opptatt av at Animer ikke skal vokse raskt bare fordi de kan.

Stimulerer flere sanser

- Det viktigste er at alle som kommer inn i selskapet må tilføre noe, ikke at vi absolutt skal bli så store. Det handler om kvalitet, sier Olsen og viser frem noen eksempler på animasjoner Animer har levert. Noen av dem brukes som reklame, andre til intern opplæring i bedrifter.

- Digitaliseringen av samfunnet krever at firmaer tenker nytt og kreativt for å nå kunder og lære opp egne ansatte. Det er vitenskapelig bevist at vi husker mer av et budskap dersom flere av sansene våre stimuleres. Vi lar oss lettere engasjere når bilder, lyd, musikk og tekst kombineres, sier Nordskag.

- Vi kan lage verdens vakreste animasjonsvideo, men hvis ingen forstår hva du prøver å formidle, så har videoen ingen verdi. Derfor har vi ansatt godt utdannede manusforfattere til å hjelpe våre kunder med å lage et så godt budskap som mulig, sier Olsen. Mens illustratørene og animatørene er i Ukraina, jobber manusforfatterne i Norge.

Vurderer andre byer

Fra oppstarten i juni i fjor frem til nyttår 2017 omsatte Animer for under én million kroner. I 2017 så langt har animasjonsbyrået omsatt for nesten 5 millioner kroner, og ligger ifølge dem selv an til å omsette for totalt 6,5 millioner kroner innen året er omme. På grunn av nyansettelser etter august i år har byrået lagt et budsjett på 15 millioner for neste år.

- Skal dere også etablere dere i andre byer?

- Ja, vi vurdere både Bergen, Kristiansand og Stavanger, men nå først skal vi komme oss godt inn i det trønderske markedet, sier Olsen.