Brikkene skal produseres ved Norbits fabrikk på Røros, og skal leveres i løpet av de tre første månedene i 2018.

- Brikkene er utviklet i Trondheim og produsert på Røros, så dette er kortreist elektronikk, sier konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet i Norbit til Adresseavisen.

Leder: Konsernsjef Per Jørgen Weisethaunet i Norbit. Foto: Vegard Eggen

Hos Norbit på Røros produseres det også elektronikk og teknologiske komponenter til blant annet biler, brannvarslere, sim-kort og betalingsløsninger.

Rammeavtale

Det er Statens vegvesen som har tildelt kontrakten, og det er den første avtalen som tildeles innenfor den fireårige rammeavtalen som Norbit inngikk med vegvesenet i oktober i fjor.

Selskapet opplyser ikke hvor mye den nye kontrakten er verdt, men opplyste i fjor at rammeavtalen hadde en potensiell verdi på over 90 millioner kroner. I tillegg til Norbit ble også den trønderske konkurrenten Q-Free gitt en fireårig rammeavtale, og Per Jørgen Weisethaunet i Norbit sier at de fikk kontrakten etter en ren priskonkurranse mot Q-Free.

- Vi ser nå resultatene av å ha satset på en moderne robotteknologi i vår produksjon, noe som gjør at vi er konkurransedyktige med produksjon i Norge, sier Weisethaunet.

Kortreist: Norbits bombrikker er utviklet i Trondheim, men all produksjon skjer på Røros. Foto: Geir Tønset

Priskonkurranse

Han sier også at det er priskonkurranse som gjør at de ikke kan gå ut med verdien på de enkelte kontraktene innenfor rammeavtalen.

- Det vi kan si er at vi i det norske markedet har levert mellom 200 000 og 500 000 brikker årlig, slik at dette er en relativt liten avtale, sier han.

Det er Statens vegvesen som kjøper inn bombrikkene på vegne av ulike bomveiselskapene i Norge. Norbit har så langt levert over fem millioner brikker til Autopass-systemet, og ifølge selskapet gir det dem en markedsandel på over 70 prosent.

Konsern

Norbit ITS er ett av flere datterselskaper i Norbit-gruppen, som har hovedkontor i Lade Teknopark i Stiklestadveien i Trondheim. Gruppen hadde i fjor samlede inntekter på 310 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på minus 7,3 millioner.

Norbit kjøpte nylig selskapet Aptomar som også holder til i Stiklestadveien.

Eierne i Norbit er gründeren Steffen Kirknes, Per Jørgen Weisethaunet og brødrene Per Arne og Rolf Eide og deres familier.