Kontrakten Hent har inngått med utbyggingsselskapet Strawberry Brothers er en totalentreprise. Det vil si at Hent har ansvaret for hele byggeprosessen og vil leie inn underentreprenører til alle oppgaver de ikke utfører selv.

- Vil ha en toppbemanning på rundt 300 personer i prosjektet. Vi løser bemanningen mye gjennom faste samarbeidspartnere og underentreprenører, men også gjennom nye relasjoner i Danmark.Vi sender også ned en administrasjon fra Hent som består av rundt 20 personer, forteller konserndirektør for marked og eiendom i Hent, Knut Alstad.

Slik ser arkitektene for seg bygget når det er klart til å tas i bruk som hotell. Blant annet får luftegården like ved inngangspartiet et hvitt glassoverbygg, mens luftegården lenger bak blir gjort om til en hage.

Strawberry Brothers er ett av Petter Stordalens totalt elleve selskaper som opererer innen blant annet eiendom, finans, hotelldrift og kunst. Alstad bekrefter at dette er en stor kontrakt for Hent, men ingen av partene ønsker å si noe om verdien av kontrakten.

Nær 390 rom

Centralpostbygningen i København ble bygget i 1912, og har vært det danske postvesenets hovedkontor i over 100 år.

Bygget er massivt, og rommer hele 25 000 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer. Hents oppgave blir å totalrenovere bygget og gjøre det om til hotell. Når det står ferdig i 2020, skal det ha rundt 390 rom og ifølge en pressemelding være et «førsteklasses hotell».

Arkitektene ser for seg at det kan etableres en hage inne på bygningsområdet.

- Vi har allerede begynt rivingen og demonteringen som må til. På nyåret starter vi renoveringen og fornyingsarbeidene, sier Alstad til Adresseavisen.

Når hotellet står ferdig vil det bli drevet av Nordic Hotels & Resorts som et frittstående hotell. Dette er samme måte å drive hotell på som blant annet hotellet «The Thief» drives på.

Første kontrakt i Danmark

For Hent er kontrakten viktig, siden det er den første kontrakten entreprenøren har i Danmark.

- Dette betyr at Norden nå er vårt marked. Vi har allerede flere oppgaver i Sverige. Muligheten i Danmark var interessant. Byggebransjen her i Norge og der er lik på mange måter, foruten at det er en valutaforskjell, sier Alstad.

Hent har hatt flere store hotellkontrakter i Trondheim. Blant annet bygget Hent Scandic-hotellet på Lerkendal, og er nå i gang med Odd Reitans milliardprosjekt på Britannia.

Illustrasjonen viser det som i dag er en luftegård inne i postbygget. Her vil det komme et hvitt glassoverbygg.

Jobbet med Stordalen før

Arbeidet med å hente inn kontrakten har foregått siden i vår. Oppdraget var aldri lyst ut offentlig. Hent sikret seg det på grunn av oppdrag de har gjort i samarbeid med Petter Stordalen tidligere.

Hent har ved tidligere anledninger bygget hoteller hvor Nordic Choice er operatør, slik som «Clarion The Edge» i Tromsø, «Clarion Energy» i Stavanger, «Quality Expo» på Fornebu, Quality Edvard Grieg» i Bergen

Hent har hovedkontor på Vestre Rosten i Trondheim, og omsatte for om lag 7,8 milliarder i 2016.