– Dette er den største utbyggingskontrakten som noen gang er inngått i Røros, med en økonomisk ramme på over 100 millioner kroner.

Det sier daglig leder Trond Ole Schjølberg i entreprenørselskapet Johan Kjellmark AS, som sammen med Røros Hotell Eiendom AS har inngått en omfattende avtale som nå settes ut i livet.

Selveide fritidsleiligheter

Et nøkkelpunkt i avtalen er at Kjellmark har kjøpt hotellets store utbyggingsprosjekt for 29 rene fritidsleiligheter på Kjerkgårdshagaen, rett over veien for hotellet.

Leilighetene bygges med størrelse fra cirka 60 m2 og oppover. Utearealene blir felles og organisert i et sameie, der den enkelte etter eget ønske også kan inngå avtaler, både om bruk av hotellets fasiliteter, tjenester og eventuell utleie. Etter planen legges de ut for salg i løpet av hølsten og vinteren

Utløser badeanlegg

Prosjektet har en økonomisk ramme på godt over over 60 millioner kroner, og salget til Kjellmark er et viktig ledd i finansieringen av et lenge etterlengtet badeanlegg. Det er kostnadsberegnet til cirka 30 millioner kroner, og skal prosjekteres og bygges av Kjellmark som del av totalentreprisen.

– Begge selskapene har bygget økonomiske muskler som gjør at vi kan løse dette prosjektet helt lokalt. Begge selskapene er hundre prosent lokalt eid, og vi har hatt gode driftsresultater som har muliggjort bygging av egenkapital. Vi går nå inn med en betydelig andel av den, sammen med låneopptak som skjer lokalt i Rørosbanken.

Det sier Mikael Forselius, administrerende direktør i Røros Hotell AS. Han forteller at avtalen med Kjellmark betyr at hotellet endelig får på plass hele finansieringen av badeanlegget, som det har vært jobbet med å få til helt siden 2001.

Ferdig til påsken 2016

– Opprinnelig skulle leilighetsprosjektet skaffe midler til det sårt tiltrengte badeanlegget gjennom en såkalt sell&leaseback-modell. Den løsningen ble etter hvert oppgitt, og etter mange og lange runder foreligger nå alle formelle tillatelser til en utbygging av rene fritidsleiligheter, uten krav om utleie, sier Forselius.

Badeanlegget påbegynnes i høst, i den sør-østlige skråningen mot Åstjønna, og skal etter planen stå klart til påsken 2016. Det forbindes med hotellet via en glassoverbygd gangbru, og foruten et basseng på 27 x 8 meter, inneholder anlegget både innen- og utendørs badekulp, flere badstuer, egen spa-avdeling, garderober og dusjanlegg.

Lekeland for barn

– I tillegg bruker vi cirka tre millioner på ombygging av den gamle svømmehallen til et tre-etasjers lekeland for barn. Alt dette et viktig oss, med et ferie- og fritidssegment som nå utgjør cirka 53 prosent av belegget, sier Forseilus, som tror at familiemarkedet vil stå for det meste av veksten videre.

Elementproduksjon

– Kjellmark går inn i dette fordi det er en naturlig vekstretning, i tråd med vår langsiktige strategi om også å bygge og utvikle eiendommer. Vi har gjennom flere år bygd egenkapital og nærmer oss 50 prosent. Det gjør at vi kan forsvare den risiko som ligger i leilighetsprosjektet, sier Trond Ole Schjølberg.

Han forteller at Kjellmark har etablert en egen elementfabrikk i Ålen, hvor byggelementene til alle prosjektene i totalentreprisen skal produseres. Det betyr at man har hånd om hele byggeprosessen, fra A til Å.

Snitt som viser hvordan badeanlegget bygges inn i bakken mot Åstjønna og forbindes med hotellet via glassoverbygd gangbro og heis. Foto: Illustrasjon: Kjellmark AS
Slik vil det nye badeanlegget bli liggende i forhold til hotellets fasade mot Åstjønna. Foto: Illustrasjon: Kjellmars AS