Røros: –Vi har fått mye kritikk for å ha brukt for mye penger. Likevel er jeg svært glad for at vi har satset mye på tilrettelegging for ny næringsvirksomhet.

Ordfører Hans Vintervold i Røros opplever tunge dager i forbindelse med budsjettarbeidet for 2015, der skolenedleggelser, innstramninger og skatteøkning preger debatten.

12 årsverk i startfasen

Derfor er han veldig glad for å bli bedt om en kommentar til at det nye selskapet Mathagen AS planlegger bygging av et 4000 m2 stort produksjonsanlegg på Røros, i forbindelse med etablering av et nytt, landsdekkende matkonsept.

I vår reportasje onsdag, skrev vi at selskapet vil investere 70 millioner i bygg og produksjonsutstyr. Planen er byggestart i april 2015, og en arbeidsstokk på ca. 12 årsverk i startfasen.

–Vi vil strekke oss langt

–Vi har vært i en rekke møter med selskapet i planleggingsfasen, og vi vil strekke oss langt for å bidra til at Mathagen AS kan realisere dette prosjektet, sier ordfører Vintervold.

Han er særlig glad for at Mathagen AS vil etablere seg i det nye Havsjøveien industriområde, hvor man allerede er godt i gang med en betydelig industrivekst i forbindelse med det sterke lokalmatmiljøet i Rørosregionen.

–I disse dager bygges det nye lokaler for bl.a. Gaute Næringsmiddelindustri AS, som vil flytte all sin produksjon fra Trondheim til Røros. Her kommer det også et nytt bryggeri for Røros Bryggeri og mineralvannfabrikk AS, og allerede neste år håper jeg at også Mathagen AS vil stå klart til å starte sin produksjon, sier rørosordfører Hans Vintervold.

Ambisiøse målsettinger

Ifølge gründer Rob Veldhuis på Røros satser selskapet på å produsere ferskfrossede, spesialtilpassede middagsretter for eldre hjemmeboende over hele landet. Det første driftsåret regner man med en produksjon på en halv million måltider. Årsvolumet vil etter planen øke til ca. fem millioner måltider etter fire års drift.