137 studentboliger i ulike størrelser og løsninger, med forsvinnende få parkeringsplasser og lite trafikkøkning.

Slik ser landets største dagligvareaktør for seg å utnytte resttomta bak Kiwi-butikken i Nardobakken som sto ferdig i 2014.

– Alt av boliger vil styrke nærmarkedet til butikken, og studenter er like gode Kiwi-kunder som alle andre, sier regiondirektør Terje Nytrem i Norgesgruppen Region Midt-Norge.

Reguleringsforslag på vei

Norgesgruppen kjøpte den 12 mål store eiendommen i 2010 for å bygge butikk. Nå vil de både utnytte de drøyt tre målene som gjenstår bak butikken, sikre seg en større kundegruppe i nærområdet og samtidig avhjelpe Trondheims pressede studentboligmarked.

– Ennå er vi tidlig i prosessen. Vi har fått godkjent reguleringsforespørselen i bygningsrådet. Nå jobber vi videre og håper å kunne sende inn et reguleringsforslag til førstegangs behandling før sommeren, sier Ivar Sølberg, eiendomssjef i Norgesgruppen Eiendom Midt-Norge.

Kommunen må omregulere tomta før det eventuelt kan bygges boliger der. En ny reguleringsprosess må til for skiftet fra regulering for forretning/kontorer til studentboliger i bygg på fire-fem etasjer som Norgesgruppen foreslår.

Vi ikke ha mer trafikk

Veisystemet i avkjøringen fra Torbjørn Bratts vei til Nardobakken, mellom Statoil og Kiwi, ble utbedret for å støtte utbyggingen av dagligvarebutikken. Norgesgruppen brukte ti millioner kroner på dette veiarbeidet, ifølge Sølberg. Nå signaliseres det fra flere hold, både kommunen, Fylkesmannen og Vegvesenet, at trafikken i området ikke bør øke mer. Det er en av hovedgrunnene til at Norgesgruppen vil bygge boliger for studenter.

Andre krav

Ifølge reguleringsforslaget utarbeidet for Norgesgruppen av Plan arkitekter i Trondheim, legges det opp til maks ti parkeringsplasser for de 137 studentboligene.

– Studenter er gode kollektivbrukere. I tillegg er området godt utbygd med gang- og sykkelveier i kort avstand til Gløshaugen, så behovet for bil er ikke det samme som for andre typer boliger eller næringsliv, sier Sølberg.

Planene for studentboligene er ikke ferdig utarbeidet, men ifølge Sølberg ønsker de en blanding av store og små enheter, noen med felles kjøkken.

Det planlegges ikke uteoppholdsarealer på eiendommen. Dette er også et punkt hvor kravene til studentboliger skiller seg fra krav til andre boligutbygginger, og enda en begrunnelse fra Norgesgruppen om å bygge for studenter.

Eie eller selge

Norgesgruppen er ikke fremmed for å utvikle eiendom til annet enn butikk, men Nytrem i Norgesgruppen Midt-Norge, kjenner ikke til at konsernet har bygd studentboliger før.

– Norgesgruppen er en stor eiendomsbesitter. For å få alt til å henge sammen og ha god utnyttelse av tomtene vi bygger butikker på, har vi flere steder bygget boliger som vi foretrekker ut fra å styrke nærmarkedettil butikkene. Men det er ingen tommelfingerregel, og vi kan også bygge til annen næring eller kontorer, sier han.

Norgesgruppen har foreløpig ikke tatt stilling til om de selv skal eie studentboligene og leie ut studentboligene, dersom de blir bygd, eller selge bygget.