Men trønderen er mest opptatt av landets skjebne.

- Min situasjon er ikke viktig. Dessuten vil alle som importerer til Hellas bli rammet. Det som virkelig betyr noe, er hvordan det går med landet.

Wolden har vært bosatt i Hellas siden 1999. Han er født i Orkdal, oppvokst i Trondheim og har blant annet sittet i bystyret for Venstre.

Avhengig av importert fisk

- Da jeg flyttet til Thessaloniki, måtte jeg jo finne på noe. Jeg begynte å importere norsk fisk, først og fremst laks. Fisket i Middelhavet blir stadig dårligere. Hellas blir mer avhengig av import, og markedet har vært voksende de siste årene, forteller Wolden.

Sett fra norsk side er fiskeeksporten til Hellas marginal. Det dreier seg om fisk for rundt 350 millioner årlig - saltfisk, klippfisk og laks.

Og ingen av de store midtnorske eksportørene selger direkte til Hellas.

- Hellas er et svært lite marked for Norge. Dermed vil en «grexit» bety lite i den store sammenhengen, sier Jan Ståle Lauritzen i Norsk Sjømatråd.

Selger til restauranter

Annerledes er det på den andre siden av bordet.

- En overgang til drakmer vil gjøre det umulig å importere fra utlandet, sier Snorre Wolden.

Selv er han en svært liten aktør.

- Jeg kjøper små kvantum fra mindre bedrifter i Norge og selger til utvalgte restauranter i Thessaloniki. Men nå er det full stopp.

EU advarer grekerne

Søndag skal grekerne stemme ja eller nei til det siste forslaget til et forlenget låneprogram med EU og IMF. Først skal imidlertid den greske forvaltningsdomstolen ta stilling til om folkeavstemningen er lovlig ietter grunnloven.

Statsminister Axis Tsipras har oppfordret grekerne til å stemme nei, mens den konservative opposisjonen og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker har bedt befolkningen si ja til forslaget fra kreditorene. Først etter helgen vil finansministrene i eurosonen eventuelt gjenoppta forhandlingene med Hellas. Fredag advarte eurosjef Jeroen Dijsselbloem grekerne: Et nei-flertall kommer ikke til å gi grekerne en bedre hjelpepakke.Les også: – Vi har smadret seddelpressene

Landet er nedkjørt

Snorre Wolden har tro på en avtale i siste øyeblikk.

- Går landet over til drachmer, vil det bli svært tøft i tre-fire år fremover. Det gjelder for så vidt også om vi blir i eurosonen. Systemet er allerede helt nedkjørt.

Onsdag så Wolden hvordan pensjonistene i Thessaloniki samlet seg i køer foran bankene.

- Det var et trist syn. Politioppbudet var stort, og flere av de gamle besvimte i kaoset. De eldre har ikke bankkort, derfor måtte bankene åpne spesielt for dem. Men de stengte bankene har også andre alvorlige konsekvenser. Når arbeidsgiverne ikke kan ta ut penger, er det mange arbeidere som må gå uten lønn, forteller han.Les også: Her er alt du trenger å vite om krisen

Lever på foreldrenes pensjon

Og mens det i Norge har vært mye oppmerksomhet rundt uttaksgrensen på 60 euro, mener Wolden den grensen er av liten betydning.

- De fleste grekere tjener ikke så mye. Problemet er hele det økonomiske systemet. Husk at arbeidsløsheten nå er på over 25 prosent. Og 80 prosent av de arbeidsløse har gått ledige i mer enn et år. Da får de verken trygd eller sosialstøtte. Nettopp derfor er pensjonene så viktige. Mange yngre mennesker må leve på foreldrene, ja ofte må hele familier leve på én pensjon, sier Wolden.

Han er gift i Hellas, med designeren Avghi Zampouni Wolden. Sammen har de sønnen Konstantinos Tor Wolden.

Diskuterer flytting

- Hvordan går det med dere økonomisk?- Det får stå sin prøve. Noen uker skal vi greie oss. Men om dette fortsetter...

- Hva med å flytte til Norge?- Vi har diskutert det. Muligheten har kommet nærmere. Men for Hellas er hjerneflukten et stort problem. Mer enn 200 000 unge med utdannelse har forlatt landet. Og hvis vi flytter, hadde jeg helst sett at det var ut fra et positivt ønske. Ikke at vi drar fordi det blir for ille her, sier Snorre Wolden.

Les også: 55 milliarder euro i norsk krisehjelp står ubruktLes også: Soltørste trøndere trosser Hellas-krisen