En rekordvarm sommer har brakt med seg mer enn bare plussgrader. Det betyr også salgstall som varmer for uteserveringsbransjen. Solsiden AS kan melde om rekordhøy omsetning så langt i juli.

– I juli ser vi en generell vekst på mellom 20 og 30 prosent samlet for utestedene på Solsiden. Det er generelt en fantastisk sommer for bransjen, sier daglig leder Anne Koppang i Solsiden AS.

Tallene som Solsiden AS beskriver, gjelder for alle restaurantene på «rekka», fra matbaren Renaa ned til nyoppstartede Sot. Særlig sistnevnte har så langt hatt suksess med sitt nye konsept.

LES ANMELDELSE AV SOT HER: Hamburger med sot og snert

Rekordgod juli

Sammenlignet med juli i fjor, anslås det at restaurantene har en vekst på mellom 20 og 30 prosent.

Ifølge Koppang er vanligvis juni måneden med de beste besøkstallene. Men en uvanlig varm sommer sett med trønderske øyne har ført til like uvanlige tall for juli.

– Selv om ikke hele den månedlige omsetningen er klar, ligger det an til at juli vil bli enda bedre enn juni. Det må i så fall være verdensrekord, sier Koppang.

Flere steder har grunn til å glise i solsteiken.

Johan Karlsen på Café Løkka kan anslå nærmere 30 prosent økning i juli sammenlignet med i fjor.

Foretrekker friluft

– Vi drar nytte av det fine været. Folk trekker til uteserveringen, og det er ikke mange igjen innendørs, sier Karlsen.

Anne Koppang tror det er mer enn bare finværet og kald utepils som trekker kunder.

– Folk besøker restauranter for den sosiale biten også. Flere enn før benytter uteservering på restauranter som et uformelt møtested, sier hun.