Dermed må den nyopprykkede bydelsklubben fortsatt se seg bakover på tabellen i thrilleravslutningen på 2. divisjon.  En seier mot tabelljumboen Træff kunne langt på vei gi Strindheim det nødvendige pusterommet til nedrykksstreken.

Fikk hjelp av Nardo

Det så lenge lyst ut etter at Fredrik Lund ga hjemmelaget ledelsen i kampens andre minutt, før Jeffter Osafos dobbel ga Strindheim en tremålsledelse i det kvarteret var spilt. Træff reduserte like før pause, før to mål i sluttminuttene ødela festen på Myra.

Med to poeng tapt, var det viktig for Strindheim at Nardo tok alle poengene mot bunnlaget Førde. Bortelaget ledet riktignok 1-0 tidlig, men Nardo vant 2-1 via en overtidsscoring i 2. omgang. Det gjør at de burgunder-røde fortsatt er med i kampen om en 2. plass.

Fortsetter å være 2. divisjons formlag

Oppturen fortsetter for Byåsen, i kampen mellom divisjonens to største formlag i Brumunddal. 2-1-seier på Sveum er sterk, mens Stjørdals-Blink tok poeng fra det andre hedmarkske laget. 1-1 mot den sovende kjempen HamKam, gjør at Blink har den nødvendige avstanden nedover på tabellen.

Rødde møter bunnkollega Molde 2 på bortebane mandag. Alt annet enn tre poeng og Rødde synes å være fortapte sammen med Træff. En seier vil for alvor gi fornyet håp om 2. divisjon også neste.

Her er Dagens Ivers:

Strindheim- Træff 3-3  (3-1)

Målsjanser: 5-6

2.div avd 4

Tilskuere: Ca 50

Mål:  1-0 Fredrik Lund (1.min), 2-0 Jeffter Osafo (8.min), 3-0 Osafo (15.min), 3-1  Selvmål (19.min), 3-2 Bjørnar Eftevåg (str 88.min), 3-3 Arne Amar Kotlica (90.min)

Dommer: Richard Haugen Lyng, Kolstad 5

Gult kort: Træff: Alexander Jonassen, Thomas Larhammer

Strindheim: Fra storspill til kollektiv kollaps. Kanonstart med 1-0 etter 1.min på kampens første avslutning og 2-0 etter 8.min på lagets tredje avslutning. Fant rom både mellom stopper og back på venstre før 1-0 og på utsiden av backen  fra høyre før 2-0. Gode avslutnings-ferdigheter  med skudd i langhjørnet av både Lund med venstre fot før 1-0  og Osafo med høyre fot før 2-0. Og riktig vakkert var angrepet da det ble 3-0. Andreas Ryes skrudde og presise innlegg fra venstre la seg pent til rette på hodet til Osafo som skar inn fra høyre og headet ballen tilbake i langhjørnet igjen. Ble vel komfortable og sprakk opp i bakre ledd like etter da Træff fikk tid og rom til å spille seg gjennom linja og redusere via en Strindheim-fot. Stod frem med både bedre ferdigheter individuelt og som lag. Lillebror Reginiussen var en klegg som ballvinner og styrte spillet sentralt i banen og på vingene var både Rye og Osafo skapende og minst en klasse bedre enn gjestenes backer. Men det var før pause. I 2.omg sank kvaliteten ned på et nivå få kunne sett for seg i pausen.  Og for et scene-skifte det ble.  Det begynte med feilprosenten i pasningsspillet. Fortsatte med en manglende evne til å ta ned ball og spille fotball. I stedet ble ballen sparket langt opp og frem uten mål og mening. Det straffet seg og det hele utviklet seg til et kaos med bruk av armer og bein i forsvar og et topplokk som kokte både på banen og på benken.  På banen ga det en haug med frispark imot og et straffespark i det 88.min. Det  ga 3-2 og gjestene ny næring.  Den brukte Stian Olsen til å ta et frispark på overtid som Lenes måtte gi en retur på. Kotlica var før alle blå på returen og 3-3.  I siste spilleminutt kunne det til og med blitt 3-4, men det skuddet gikk like utenfor. Fly forbannet dro spillere og trener rett i garderoben.

Dagens Ivers: Jeffter Kwaah Osafo

NB: Trener John Pelu var så skuffet at han gadd ikke svare pressen på spørsmål etter kampen.

Ca. 40 tilskuere

Mål: 0-1 Sindre Austevoll 22. min., 1-1 Lars Arne Togstad (Arton Ademi) 28. min., 2-1 Jonas Lindgård (Arton Ademi) 90. min.

Dommer: Thomas Solum Lystad, Kolstad Fotball - 6

Gult kort: Jørgen Bjerve, Nardo. Eirik Flatjord, Erlend Moen Taule og Eirik Lund Holm, Førde.

Nardo: Fikk tempo på ballen i starten, og angrep via kantene. Møtte et bortelag som justerte seg fra passivt press til å komme tettere på ballfører etter en rufsete åpning. Ble utfordret i duellspillet, og maktet ikke lenger la ballen gå hurtig nok utover i omgangen. Tidvis truet i bakrom, men hadde stort sett god kontroll defensivt. Fikk overgangsmuligheter da gjestene jaget scoring etter pause, men var for upresise til å true rommene Førde-backene etterlot seg. Slet med å få ballen inn i boksen, foruten på dødballer. Nøt godt av Ademis silkemyke venstrefot, som sto bak alle de tre målsjansene.

(Oskar Roti 75.)

NB! Seieren var Nardos første på fem kamper.

Dagens Ivers: Jonas Lindgård

BRA

Brumunddal - Byåsen   1-2 (1-0)

Målsjanser: 8-5.

2. divisjon avd. 4, 23. runde. Sveum Idrettspark.

289 tilskuere

Mål: 1-0 Saihou Jagne 41 min. 1-1, Roholla Iqbalzadeh 66 min. 1-2, Kim Ove Norum Riksvold 83 min.

Dommer: Tommy Frydenlund, Gjøvik-Lyn FK – 6.

Gult kort: Brumunddal: Saihou Jagne, Franck Semou, Fredrik Haave Andersen - Byåsen: Emil Hansen Mørkved

Byåsen: Kom til Sveum som avdelingens absolutte formlag med fem strake seiere før dagens oppgjør. Startet kompakt defensivt, kom raskt opp i hjemmelagets spillere og var samtidig farlige på kontringer der det gikk fort og presist. Lot Brumunddal styre kampen de første 35 minuttene før de tok over litt av initiativet. Slapp til Brumunddal ved et par anledninger i førsteomgang, men Johnsen holdt bortelaget inne i kampen med flere gode redninger. Byåsen virket til tider litt passive i markeringsspillet i egen boks på innlegg, noe som også førte til at Brumunddal kunne gå opp i ledelsen etter 40 minutter da Jagne utnyttet passivt forsvarsspill og satte inn returen på nok en god reaksjonsredning av Johnsen. Byåsen hadde også et par store sjanser, den største da Ohrstrand kom alene gjennom etter glitrende gjennomspill av Mørkved, men hjemmelagets keeper fikk en finger på ballen og nektet bortelaget mål. Byåsen gikk ut på samme måte i andre omgang, kompakte bakover og farlige på kontringer. De virket også mer oppofrende og tøffere i duellspillet i egen boks etter hvilen. De fikk uttelling etter 66 minutter da innbytter Iqbalzadeh satte inn en heading etter en corner. Ble spilt lave av Brumunddal etter utligningen, men holdt godt unna bakover og slapp ikke hjemmelaget til de store sjansene. Straffet Brumunddal på en overgang etter 83 minutter da Riksvold gjorde et fantastisk soloraid fra midtbanen og satte ballen i mål. Tok tilbake styringen etter å ha gått opp i ledelsen, og holdt unna for Brumunddals press på overtid. Alt i alt en solid bortekamp fra Byåsens side der de sto godt defensivt og utnyttet overgangene de fikk. Riksvold og Johnsen utmerket seg spesielt positivt på et bortelag som tok sin sjette strake seier og klatret opp på sjetteplass på tabellen. Johnsen får Dagens Ivers etter seks-syv meget gode redninger som holdt Byåsen inne i kampen.

NB! Hele fem minutter tilleggstid i andreomgang etter en skade på hjemmelagets Fredrik Haave Andersen.

Brumunddal (4-3-3):

Christian Aarbogh Bjerke - Fredrik Haave Andersen (Torgeir Strand Osmo e. 86), Rune Pettersen, Håkon Aalmen, Alain Junior Ollé Ollé - Vegard Ruud (Gulbetin Güven e. 61), Franck Semou, Dardan Rexhaj, Andreas Hovemoen, Jonatan Helmersen (Markus Haave Andersen e. 80) - Saihou Jagne

Kampkarakter: TOPP

Stjørdals-Blink - HamKam 1-1 (0-0)

Målsjanser: 7-4

2.divisjon, avdeling 4. 23.runde. Nye Blinkbanen

277 tilskuere

Mål: 1-0 Vegard Fiske (52), 1-1 Bajram Ajeti (54)

Dommer: Marte Sørø, Molde FK - 8

Gule kort: Kristoffer Hagen, HamKam

Stjørdals-Blink: Legger seg uvanlig dypt på egen halvdel og inviterer gjestene til mye balltrilling i åpningsminuttene. Sliter litt med kantene innledningsvis, men får etter hvert stengt rommet bak egne backer. Når laget i tillegg vinner mange dueller, holder de HamKam til null sjanser før pause. Få bevegelser når laget har ball rettvendt gjør likevel at det heller ikke skjer mye på andre siden heller. Tar fyr når Blink - skal vi si slik vi kjenner de bedre - angriper samlet med flere, motsatte bevegelser offensivt. Sondre Stokke har en eventyrlig mulighet med et stolpeskudd, før Osei Kwaku Oviasu - tidligere Blink - på mystisk vis blir truffet på returen. Prater nok på seg mye selvtillit i pausen, for laget står høyere og tør å sende frem flere folk etter pause, men angriper klokt og samlet med liten avstand mellom lagdelene. En sterk kollektiv prestasjon burde fått uttelling i form av tre poeng, men målene uteblir og selv sindige Roar Vikvang erkjenner at han føler ett poeng er ufortjent, spesielt når Bajram Ajeti bestemmer seg for å score en av årets best teknisk utførte mål med en akrobatisk scoring fra 12 meter.

NB: Nå venter kanskje sesongens to tøffeste kamper borte mot seriemester Kongsvinger og serietoer Elverum, før seriefirer Brumunddal gjester Stjørdal i siste runde.

Dagens Ivers: Vegard Fiske