I seieren over Start søndag kveld, var det ingenting som tydet på at Rosenborg-spillerne var slitne, men det tøffe kampprogrammet gjorde at trener Kåre Ingebrigtsen måtte hvile flere spillere, deriblant toppscorer Alexander Søderlund.

Etter sju kamper på tre uker er det nå to uker til den neste Rosenborg-kampen. Det passer trener Kåre Ingebrigtsen særdeles godt.

For når hjemmekampen mot Bodø/Glimt settes i gang 18. oktober kommer kampene atter tett igjen, først og fremst i serien og Europaligaen. Med cupfinalen mot Sarpsborg 22. november som ekstra krydder.

- Landslagspausen gjør at vi får trent godt. Utfordringen med så mange kamper er å få til gode treninger. Nå får vi flere fine økter med god tid mellom. Det var veldig bra for oss i forrige landslagspause, og det blir veldig bra nå også, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

- Vi skal være voldsomt effektive

André Hansen, Jonas Svensson, Ole Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund er alle kalt inn til den norske landslagstroppen, mens Holmar Eyjolfsson får muligheten for Island. Utover det får Ingebrigtsen beholde sine fremste profiler hjemme i Trondheim.

- Nå handler det ikke om hvor mye og hvor lenge vi skal trene. Nå handler det om å være så effektiv som mulig, og ha så gode økter som mulig. Vi trener heller kortere, men skal være voldsomt effektive og ha kvalitetsmessig strålende økter, sier Rosenborg-treneren.

Slapper av med familien

Det betyr at Rosenborgs treningsøkter sjelden er mer enn 1,5 timer lange. I stedet vil de stort sett være på rundt én time og et kvarter. I tillegg får spillerne seg en frihelg kommende helg, med fri fredag-søndag.

- Det betyr mye. Vi har vært sammen fryktelig mye, og nå får de litt tid sammen med andre. De får brukt tid på familie, kjærester og ikke minst kamerater. Det å være i lag med noen andre gutter, gå ut og spise, gå på kino, betyr enormt mye. Det får vi energi av, sier RBK-treneren, som selv gleder seg til en familiehelg på Linesøya utenfor Fosen.

En helg der fokuset ikke hele tiden er på neste kamp.

- Der skal vi være noen dager, slappe av og gå litt i marka, sier Ingebrigtsen – som vil tilbringe minst mulig tid med telefonen til øret i frihelgen.

Han får støtte av Jørgen Skjelvik, som noterte seg for en lekker scoring mot Start.

- Det er veldig deilig med pause nå. Vi har sett i visse kamper at det har blitt mye belastning og vi har slitt i perioder. I de siste par kampene har vi hatt mye energi og det var godt å få noen seire før pausen, så kan vi senke skuldrene og lade opp batteriene. Det betyr mye å få en frihelg og det skal bli godt å ligge på sofaen med beina høyt og få dra hjem og møte venner og familie. Man blir litt lei noen tryner, så det er godt å møte noen nye fjes, sier Skjelvik smilende.

Praktscoring

Mot Start viste laget at de har gjort seg fortjent til en frihelg. Allerede etter fem minutter viste Anders Ågnes Konradsen seg frem med en scoring fra øverste hylle.

RBK fikk innkast høyt i banen på venstresiden og Matthias Vilhjalmsson vant hodeduellen inne i feltet. Islendingen stusset ballen videre til Konradsen som kom stormende fremover og avsluttet på hel volley. Skuddet gikk som et prosjektil opp i krysset fra ti meter og plutselig ledet gjestene 1-0.

Vondt ble til verre for Start etter 25 minutter. Fredrik Midtsjø ble felt rett utenfor 16-meteren, men dommeren pekte på straffemerket til store protester fra Starts spillere og supportere. Fra ellevemeteren gjorde Helland ingen feil, sendte Opdal feil vei og satte inn 2-0 med en godt plassert straffe nede i høyre hjørne.

Lekre kombinasjoner

Omgangen ble avsluttet på dramatisk vis. Først fikk Midtsjø ballen i returrommet etter et frispark og skjøt fra 20 meter. Skuddet gikk via en Start-forsvarer og endret retning. En utmanøvrert Opdal fikk fingertuppene på ballen, men klarte ikke å hindre at den gikk over streken og i mål til 3-0.

Starts frustrasjon ble enda større da de fikk en scoring feilaktig annullert for offside på overtid. Mads Stokkelien ble spilt gjennom i bakrom og overlistet Hansen, og reprisene viste at Mikael Dorsin opphevet offsiden og at scoringen skulle blitt godkjent.

RBK punkterte kampen to minutter ut i andre omgang. Ole Selnæs slo en krempasning av de sjeldne som åpnet Start-forsvaret. Skjelvik stormet gjennom i bakrom og var iskald alene mot keeper. 24-åringen vippet ballen elegant over Opdal og ga Rosenborg 4-0.

Reginiussen-comeback

Mot slutten av kampen fikk også Tore Reginiussen sine første minutter førstelagsfotball, siden han skadet akillesen mot Aalesund i april. For han kommer landslagspausen svært beleilig.

- Jeg synes det er OK med en pause nå, fordi da kan jeg få trent bra de neste ukene. Jeg må bygge opp igjen litt kondis og fysikk. Vi får noen dager med veldig god trening, så da bør jeg være enda bedre rustet etter det, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.