Godt besøk: Rundt 1500 tilskuere kom til Nidarøhallen i premieren mot Halden. I kveld håper Kolstad de får 2000 på besøk når de spiller mot Drammen. Foto: Morten Antonsen
Foto: Morten Antonsen

– Vi har satt i verk ganske mange tiltak allerede, men det nye er at vi skal ha barnepass på kampene. Vi lager Kolstad Kidzone, sier daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen, til Adresseavisen.

Den nyopprykkede eliteserieklubben har store ambisjoner på publikumsfronten, men hittil i sesongen har tilskuertallene vært noe lavere enn de hadde håpet. Rundt 1500 tilskuere kom til Nidarøhallen i premieren mot Halden, mens det var cirka 1200 på hjemmekampen mot Bækkelaget.

– Målet er 2000, og det har vært litt under pari nå. Men kommer vi opp på 2000, er vi best i landet. Vi er ikke misfornøyde, vi mener bare at potensialet er større, sier han.

Går lei ved halvspilt

Barnepass-grepet kommer som en direkte konsekvens, og klubblederen har håp om at det hjelper allerede i dagens hjemmeoppgjør mot Drammen.

– På de første kampene var det kanskje 100 barn og resten voksne. Det sier litt om potensialet om vi klarer å engasjere ungene, sier Sivertsen.

Tilbakemeldingene han har fått tilsier at de små går lei etter én omgang med topphåndball. Da vil de hjem.

Ungene blir registrert når de kommer og får på seg armbånd. De voksne legger igjen seteplassering og telefonnummer, og kan se på kampen mens ungene passes på og er i aktivitet.

– Vi har hoppeslott, skuddradar, presisjonsskyting, leker og lego. Det blir en ordentlig barnehage, sier Sivertsen, som vet at barnepasserne kan få det riktig så travelt torsdag kveld.

Denne uken har Kolstad holdt håndballskole for 400 barn, og alle har fått billett til kampen.

Mer synlig

Et annet grep klubben har iverksatt er at den forsøker å være mer synlig i bybildet og på sosiale medier.

– Det nytter ikke med bare plakater. Vi må være tettere på for å spre budskapet, sier Sivertsen.

Kolstad startet sesongen med to tap, men har fulgt opp med uavgjort mot Bækkelaget og en sterk borteseier over Haslum. Torsdagens motstander Drammen kommer med en ny trenerduo i Øystein Havang og Roger Kjendalen. Rene Hamann-Boeriths fikk sparken etter tre tap på de fire første seriekampene.