Det bekrefter Thorir Hergeirsson selv overfor Adresseavisen.

– Vi er i god dialog, og vil sluttføre det i løpet av oktober, tenker jeg.

– Det ser ut til å gå i orden?

– Ja, det er noen små ting som gjenstår, men vi har mye på plass.

– Vi har lyst

Hergeirsson overtok etter Marit Breivik i 2009, og ledet Norge til OL-gull i London 2012. Han har i dag en avtale som går ut etter OL i Rio til sommeren, men tenker i fireårsperspektiv.

Dermed ligger altså det meste klart for at han skriver under på en kontrakt som gjør at han fortsetter som landslagssjef til og med OL i Tokyo i 2020.

– Vi som er i trenerteamet nå har lyst til å fortsette, det har vi. Men ikke betingelsesløst, sier islendingen.

Enkel seier

Onsdag kveld ledet han de norske håndballjentene til 35-24-seier mot Hviterussland i Trondheim Spektrum. Dermed er kvalifiseringen til EM i 2016 kastet i gang på forventet vis.

Det var aldri tvil om hvor seieren skulle ende. De norske jentene tok føringen fra start, og selv om det tidvis var rusk i maskineriet – spesielt i begynnelsen av den andre omgangen – var det hele et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

De 3154 tilskuerne fikk se et norsk lag som har en del å jobbe med før VM i Danmark om to måneder, akkurat slik Hergeirsson advarte mot i forkant av kampen.

Sikker på avtale

Håndballpresident Kåre Geir Lio liker sitatene han får gjengitt av Adresseavisen.

– Vi er der at om den ene har lyst på den andre, og den andre har lyst på den ene, så er det det beste utgangspunktet. Vi har veldig lyst til at han skal fortsette, og det er godt å høre at Thorir har lyst til å samarbeide, sier Lio.

– Vi kommer i land, det er jeg helt sikker på. Thorir er en veldig sympatisk og nøktern person. Vi blir enige om det vi skal bli enige om, sier han.

I desember i fjor tok Hergeirsson sitt fjerde mesterskapsgull som hovedansvarlig for håndballjentene, og da sa generalsekretær i Norges Håndballforbund (NHF), Erik Langerud, at de skulle begynne samtalene om en ny avtale raskt.

– Vi har avventet å få på plass et nytt forbundsstyre, som ble valgt i vår. Vi ville gjerne ha en prat med dem. Så kom sommerferien, og folk var i øst og vest og var vanskelig å få tak i, sier Hergeirsson om hvorfor prosessen har tatt litt tid.

Nå ser det imidlertid ut til å gå i boks.

Offensiv innstilling

– Det er en god tone og en offensiv innstilling hos de fleste, sier Hergeirsson.

– Han er opptatt av landslagets ve og vel mer enn sine personlige betingelser. Thorir var hos håndballstyret i høst og fortalte om sine planer. Det er veldig lett å applaudere dem, poengterer håndballpresident Lio.

Han er full av lovord om Hergeirsson.

- Å være landslagstrener inneholder mange element. Det handler om faglig dyktighet, erfaring, kommunikasjon og personlighet. Thorir scorer høyt på alle punkter. Dessuten taler resultatserien hans for seg selv. Han er ikke på noe vis alene om å skape det, men han er flink til å skape et lag rundt seg som fungerer godt. Det er også en styrke.

Hjemme: Mari Kristine Molid scoret to mål på tre skudd på den tiden hun fikk spille på sin gamle hjemmebane. Foto: KIM NYGÅRD
Foto: KIM NYGÅRD