- Vi snakker om det, og lurer på når det riktige tidspunktet er for å dra hjem, sier Per Ciljan Skjelbred til Adresseavisen.

Kontrakten hans med Hertha Berlin går ut sommeren 2017, og Skjelbred har tidligere vært tydelig på at planen er å returnere til Lerkendal en dag.

I tillegg spiller hensynet til sønnen Jonathan (5) og datteren Eline (3) inn.

- Det er en helhetssak og vi gjør en evaluering hvert år. Vi ser på plusser og minuser, og foreløpig er det flest plusser. Så da blir vi her, sier Skjelbred.

Landslagskapteinen rakk å bli relativt voksen før han tok steget til utlandet. Nå er 28-åringen, som er inne i sin femte sesong i tysk fotball, fast på laget i Hertha Berlin etter en trøblete innledning på utenlandskarrieren.

Fortsatt sulten

Da er det vrient å si «nok er nok. Nå drar vi hjem til Trondheim og Rosenborg».

– Det er aldri rett tidspunkt, og akkurat nå har jeg en så bra posisjon i klubben. Hvorfor skal vi dra hjem når vi har det så kjekt her, spør Skjelbred.

Etter drøyt fire år i Tyskland er det tydelig at han har funnet seg godt til rette. Da Adresseavisen besøkte ham i Berlin tidligere i høst kom de spontane frustrasjonsglosene på tysk i stedet for trøndersk da en annen bilist forsinket trafikken med et lett mislykket parkeringsforsøk.

For selv om familien savner Trondheim står Berlin høyt i kurs. Samtidig er fotballkarrieren kort.

– Du har ett liv, og du skal gjøre alt du kan for å få mest ut av den karrieren. Det er utfordringer jeg jakter på, og per dags dato føler jeg at jeg har flere utfordringer her enn om jeg drar hjem. Rosenborg er i Europaligaen nå, og det går bra, men jeg spiller den «europaligakampen» hver helg og ikke tre-fire ganger i året, poengterer Skjelbred.

– Jeg er fortsatt sulten, og har fortsatt et ønske om å se om vi kan oppnå noe her.

– Følges av flere

Dermed fremstår det som usannsynlig at midtbanesentralen kommer hjem til Rosenborg med det første.

Skjelbreds agent, Jan Ludvigsen, sier til Adresseavisen at det til stadighet er andre og store klubber «både i Tyskland og andre land som følger Per tett og har ham på blokka».

– I tillegg er han meget godt etablert i Hertha. Per har nesten to år igjen av inneværende kontrakt, og videre muligheter må følgelig vurderes etter hvert som de presenterer seg, sier Ludvigsen, som altså ikke utelukker at en Skjelbred-retur kan drøye.

LES OGSÅ; Kapteinen fikk tung beskjed: Hylles for reaksjonen

– Ingen walkover å komme hjem

– Det er nok mange som drømmer om å se deg i indreløperrollen i Rosenborgs 4-3-3, Per?

– Det blir et par år til, håper jeg. Samtidig håper jeg at jeg klarer å komme tilbake, og er i såpass fin form når jeg slutter her at jeg får lov til å komme tilbake. Det har med det å gjøre også. Jeg må være «frisk og fit nok», sier Skjelbred.

– Så får vi se når den dagen kommer. Jeg må være mentalt forberedt og god nok også. Herregud, det er ikke noen walkover. Det er ikke bare å komme hjem og tro at jeg får spille.