Det var i maidagene 1976 at italieneren Gioardano Colombo dukket opp i forbindelse med en kamp Rosenborg spilte i Fredrikstad. Han tilbød Magnar Florholmen oppfyllelse av proffdrømmen. 8500 kroner i månedslønn, gratis bosted og en Alfa Romeo etter fritt valg. Den atskillig mer kjente Tom Lund fikk også tilbud.

Ikke rart Florholmen ble fristet. Han hadde ett år igjen av gymnaset, men vurderte å droppe skolen for å oppleve proffdrømmen i selveste AC Milan: –Det er ikke sikkert et slikt tilbud dukker opp igjen. Det blir vanskelig å vente et år, sa han til Adresseavisen.

Rosenborgs kompensasjon for å slippe den talentfulle spissen sin var et treningsopphold i Italia og en kamp mot Milan på norsk jord.

Gioardano Colombo fristet med flere godbiter. Overfor Norges Fotballforbund, kunne han på vegne av det italienske forbundet, legge frem et tilbud om en seksnasjonersturnering i november. Italienerne skulle betale reise og opphold, samt 15000 dollar pr kamp. Generalsekretær Nicolai Johansen gikk i forhandlinger med italieneren. Tanken på å få spille kamper mot nasjoner som Italia, Sveits og Argentina var fristende.

Både fotballforbundet og Rosenborg stelte pent med Colombo. Han levde luksuriøst på norsk fotballs regning, og lånte titusenvis av kroner både av fotballforbundet og privatpersoner.

Etter hvert fattet NFF mistanke om ugler i mosen. Etter en liten uke med mye oppstyr kom Adresseavisen med avsløringen om at Colombo var en bløffmaker. Den torsdag morgenen kom moren inn på soverommet til Magnar Florholmen med avisen: - Nå må du ikke bli skuffet, Magnar, men du er blitt lurt.

Ingen i Milan hadde hørt om Colombo. Ikke i det italienske forbundet heller. Men en som hadde møtt ham var den svenske Gunnar Gren, som spilte syv sesonger i Italia, fire av dem i Milan. To år tidligere hadde italieneren dukket opp i Gøteborg under navnet Ezio Soldarini og tilbudt Gren trenerjobben i Varese. Gunnar Gren lot seg friste. Han var så sjarmert og overbevist at han lånte Soldarini 4000 svenske kroner. Gren hadde anmeldt svindelen og italieneren var etterlyst av Interpol.

Likevel klarte Colombo å holde fotball-Norge for narr. Alt han fristet med var bløff. Han lurte Norges fremste fotballedere opp i stry, og mediene lot seg også forføre av den fantastiske bløffmakeren. En Oslo-journalist lånte Colombo penger etter at han angivelig skulle ha mistet 3000 dollar.

For 18-årige Magnar Florholmen ble det aldri noe av proffeventyret. Han spilte 89 seriekamper for Rosenborg og scoret 21 mål. Høsten 1976, etter Colombo-svindelen, kom scoringene tett som hagl, syv mål på fire kamper. Han fikk mye av æren for å redde RBK fra nedrykk den høsten.