Da Nidaros Hockey spilte sin første andredivisjonskamp og vant 6–2 over Grüner 2 lørdag, var det med evigunge Svein Enok Nørstebø i backpar med Markus Noteng.

– Du klarer ikke holde deg unna?

– Jo, jeg gjør egentlig det. Jeg er bare med om det er behov, sier Nørstebø til Adresseavisen.

TIK-legenden sto sågar for en målgivende pasning i forkant av Andreas Svedlunds 3-0-scoring, og bidro til ro på isen da hjemmelaget begynte å stresse i midtperioden.

Fritt leide

Men noe nytt comeback er det ikke, hevder 43-åringen.

– Jeg ble spurt om jeg kunne være med, og det har jeg sagt ja til. Men jeg er bare med som backup. Det er ikke noe ordentlig comeback, sier Nørstebø.

Etter 6-2-seieren lørdag spurte Adresseavisen superveteranen om han skulle være med også påfølgende dag. Det sa han ja til, såfremt han fikk fri fra jobben. Søndag var han imidlertid ikke i kamptroppen da Nidaros slo Grüner 2 hele 14–0. Jobben kom i veien.

Nidaros-trener Jan Morten Dahl gir Nørstebø tilnærmet frie tøyler, for Dahl håper å kunne lokke Nørstebø med når det virkelig drar seg til i en eventuell opprykkskvalik mot slutten av sesongen.

– Du ser at det er en ro når han er ute på isen. Jeg håper han blir med så mye som mulig i hjemmekampene, og i de bortekampene vi trenger ham. Det er noe annet med en rutinert back som ham, både på isen og i garderoben, sier Dahl, og legger til at Nørstebø ikke har det samme treningsgrunnlaget som lagkameratene.

– Men han henger med, og vil bare bli bedre og bedre utover.

Prøver å stå i veien

Nørstebø selv, som har over 500 kamper på øverste nivå, er svært så nøktern til eget bidrag på isen.

– Jeg prøver så godt jeg kan. Jeg «står back», og går ikke mye på skøyter lenger. Jeg prøver bare å stå i veien, sier han og smiler.

Samtidig vet han at det kan være nok på det tredje øverste nivået i norsk hockey.

– På dette nivået kommer du langt med å plassere deg rett. Jeg har ikke ork eller noe treningsgrunnlag, men det blir vel bedre etter hvert, konkluderer han.

– Gode nok til opprykk

–  Hvorfor gjør du dette?– Jeg vil jo at Nidaros skal prøve å komme seg opp i førstedivisjon, og om jeg kan være med og bidra fortsatt, gjør jeg gjerne det.

For trøndersk topphockey har ligget brakk etter at Rosenborg måtte gi opp sommeren 2014. Talentene har ikke noe topplag å gå til, og flytter heller fra byen. Det liker ikke Nørstebø.

– Er dette laget godt nok til å rykke opp?– Ja, vi har mannskap og kvaliteter til det. Men når vi forhåpentligvis skal spille kvalifisering på slutten av sesongen vil vi møte førstedivisjonslag. De er på et helt annet nivå. Man kan legge seg til litt for dårlig tempo ved å møte dårlig motstand, og når du plutselig møter et lag med mye høyere tempo er det ikke bestandig så lett å gjøre om, sier Nørstebø.