Alexander Lund Hansen

6

Trygg. Håndterte bokstavelig talt de tre skuddene som kom uten å gi farlige returer. Kan ikke klandres, men gikk til feil side ved straffescoringen.

Jonas Svensson

5

Innledet med noen farlige balltap langs bakken. Så ble luka stengt bak og veien fremover etter hvert åpnet, men var ikke på «Ullevaal-nivå» som sist.

Johan Lædre Bjørdal

5

Klarerte fornuftig under press. Fintet bort en gang i 1. omgang. Viste skuddkraft når han kom seg gjennom pressledd.

Holmar Ørn Eyjolfsson

5

Vernet godt om eget bakrom. Ett ukonsentrert øyeblikk i 2. omgang som kunne blitt ha straffet.

Jørgen Skjelvik

6

Farlig heading på dødball, men stoppet på streken. Raidet opp og inn i 16 meter i begge omganger. Kontroll bak ved å utnytte farten.

Mike Jensen

6

Trange kår før pause. Mer plass i 2. omgang. Tilbake som ballvinner. Vendte spillet mot venstre og kom oftere med nesa mot mål. Ett vristskudd utenfor.

Ole Selnæs

5

Laget straffe. Tuppet ball forbi press. To gode skuddforsøk. Ett via motspiller i stolpen. Ble i perioder i 1. omgang for lav i oppspillfasen som en ekstra stopper.

Anders Ågnes Konradsen

5

Løpsvillig. Tok ansvar i returløpene. Holdt igjen da Skjelvik dro avgårde.  Mindre skapende offensivt.

Pål André Helland

5

Skar inn i luftduell med stopper Perin som headet fri «Søder» til 1-0. Gikk mye inn i banen med ball i 1. omgang der det var god sikring.

Alexander Søderlund

5

Bredsidet inn 1-0 kontrollert. Lager fortsatt noen unødvendige frispark. Kom mye ned og imot som oppspill-punkt. Headet utenfor fra god posisjon på dødball.

Tobias Mikkelsen

4

Godt forspill til Selnæs` stolpeskudd. Fant lite bakrom i 1. omgang. Skuslet bort noen gode muligheter én mot én i 2. omgang.

Målsjanser: 5-3

Mål: 1-0 Alexander Søderlund (34. minutt. Helland), 1-1 Nolan Roux  (80. minutt straffe Selnæs)

Lerkendal stadion Europaliga puljespill 5. kamp

Tilskuere: 15068

Dommer: Aleksei Nikolaev, Russland 5

Gult kort: St Etienne: Kevin Monnet Paquet

Rosenborg: Mens RBK kom fra cupgull, kom gjestene med seks mann ute og fem tap på syv kamper. Kom på ny sent i gang fordi tempoet i spillet var for lavt. Balltrillingen i bakre ledd gikk for mye på tvers uten at midtbanetrioen greide å frigjøre seg fra tett markering i spill mot etablert forsvar.

RBKs sterkeste side på høyre ble ledet og styrt til å gå innover. Fikk ikke satt opp indreløperne rettvendt i mellomrom, men etter et stolpeskudd og en redning på streken presset Helland stopper Perrin til å heade fri Søderlund som sikkert ordnet 1-0.

Fikk satt opp vingene mer rettvendt til 1 mot 1 situasjoner i 2. omgang, men både Mikkelsen og Helland gikk innover og skjøt i blokk. Slapp til gjestene sporadisk på innover-frispark, men slapp med skrekken grunnet svak avslutning.

Så tilsynelatende ut til å ha kontroll, men kun tilsynelatende. En litt klønete felling av Selnæs i feltet ble bokstavelig talt straffet med utligning.

La om til 4-2-4. Satte inn Vilhjalmsson for Konradsen for å trykke til på begge stopperne, men fikk ikke opp spillere bredt og høyt nok som kunne slå de forløsende innleggene som kunne stanges inn til etterlengte seier i årets siste hjemmekamp.

NB: RBK står uten seier i Europa og må finne ut hvordan den koden skal knekkes til neste år.