- Det er en parodi. Hele opplegget er bare en vits. FIS bruker utøverne som kasteballer i et maktspill, sier Moan.

Veteranen fikk aldri slippe ut på bommen i Seefeld. Årets høydepunkt er over før det fikk begynt for Moan. Årsak: Hoppdressen var under to millimeter for stor.

Nye rutiner uten forvarsel

Den samme hoppdressen som han har brukt i hele år, og som har blitt kontrollmålt og godkjent åtte-ni ganger tidligere.

- Den faste utstyrskontrolløren sto denne gangen på sletta, og plutselig fikk vi ikke lov til å gjennomføre dresskontrollen slik vi fikk undervisning i av FIS før sesongen. Det blir helt håpløst når det plutselig står en tulling på toppen der som elsker å vise hvilken voldsom makt han har. Nå blir jeg framstilt som en juksemaker. Det har jeg aldri vært. Jeg har lite til overs for folk som jukser, sier han.

Tenkte på familien

Familiemannen Moan innrømmer at det aller første han tenkte på der oppe i tårnet da utstyrstesten gikk skit, var kona Irene og sønnene Henrik og Ludvik.

- Jeg har ikke sett familien på en måned for at jeg skal prestere best mulig i en av sesongens høydepunkt. Og Irene og guttene kom ned hit for å følge meg gjennom helga. Da føles ikke dette rettferdig. Med en gang syntes jeg også synd på meg selv, men det har gått mer over til hoderisting, sier han.

Vil ikke grave seg ned

«Oppgitt og utladet». Det er Moans egen beskrivelse av hva han føler når han snakker med Adresseavisen etter å ha fått diskvalifikasjonen litt på avstand. Likevel er han klar på at dette kun er «peanuts» sammenlignet med andre smeller han har fått tidligere i karrieren.

- Jeg er særdeles lei meg på vegne av alle sammen som prøver å legge til rette for at jeg skal lykkes best mulig. Likevel kan ikke dette sammenlignes med de nedturene jeg opplevde i OL i Vancouver i 2010 og VM i Val di Fiemme i 2013. Det var virkelige karameller som både var vanskelige å svelge og tøffe å håndtere. Jeg kunne gravd meg ned nå også, men hva hjelper det. Jeg får heller prøve å bruke dette som en trigger videre, sier han.