Høsten 2008 fikk Storflor beskjed fra RBK-trener Erik Hamrén om at han ikke var ønsket med videre. Så kom oppringingen som skulle gjøre ham til en av eliteseriens mest respekterte spillere.

RBKs 100 beste - se oversikten her

- Da det var klart at jeg ikke ville få ny kontrakt, dro jeg på hytta på Nerskogen. Det hadde vært en høst hvor jeg hadde vært mye ut og inn av laget, og beskjeden fra Hamrén var egentlig grei. Jeg var snart 29 år, og for gammel til å sitte på benken.

Det hadde begynt å snø den høstdagen for åtte og et halvt år siden. Og der han satt med kaffekoppen, i hytteområdet hvor blant andre også Per Ciljan Skjelbred tilbringer feriene, var ikke Storflors framtidsplaner veldig klare. Da han kom tilbake til Rosenborg fra Moss i 2003 hadde alt av norske klubber ringt, og Storflor visste at det ville løse seg nå, også, selv om han nærmet seg 30. Men så langt hadde han ikke kommet da telefonen plutselig ringte den ettermiddagen på Nerskogen.

Les også: Nummer 78: Arne Hansen - Hasteinnlagt på sykehus samme dag som han skulle imponere Eggen

Les også: Sikken Fossum - 23-åringen var Trondheims største talent - så falt han i fjorden

- Det var Fredrik Winsnes. Han lurte på om jeg var interessert i å spille for Strømsgodset. De hadde en ung, spennende trener på gang i Ronny Deila, og Fredrik snakket veldig varmt om klubben, sier Storflor.

Seriemester med Strømsgodset: I 2013 var Storflor sentral da Godset noe overraskende vant eliteserien. Han tilbrakte åtte sesonger i klubben.

- Vanvittig opplevelse

Så vil historien ha det til at Winsnes dro tilbake til Rosenborg ett år senere, slik at samarbeidet med Storflor i Drammen ble kortvarig. Samtidig ble dette et valg 37-åringen aldri har angret på. For når vi treffer ham denne vårdagen i 2017, tilbake i Trondheim etter åtte år på Marienlyst, er det nettopp Godset-årene Storflor huskes best for. Det var der han toppet statistikken for målgivende pasninger i eliteserien nesten hver eneste sesong. Det var der han var med på byggingen av en klubb som tok seriegull i 2013. Og det var der han avsluttet med å krumme et frispark i vinkelen – mot RBK.

- Da Fredrik ringte i 2008, var det ingen vits å snakke med andre klubber. Og å være med på de årene som kulminerte i seriegullet i 2013 … Det var en vanvittig opplevelse, sier Storflor.

Seriemester fire ganger: Her fra feiringen i 2006.

Fire år i Mesterligaen

Samtidig skal ikke dette handle om Strømsgodset. Det skal handle om Storflor selv. Og om Rosenborg. Da Adresseavisen startet jobben med å kåre de 100 beste spillerne, og Storflors navn dukket opp, var det fort gjort å bli historieløs. For høyrekanten spilte ikke fast den siste tida under Erik Hamrén. Han var også med i sesongene som ikke endte i gull, hvor klubben måtte tåle en del kritikk. Og har da også fått aller størst anerkjennelse for årene i Drammen.

Men siden debuten som 19-åring sommeren 1999 rakk Storflor å spille 197 kamper for RBK før han dro videre til Drammen. Og å score 43 mål. Storflors målgivende pasning i 1-1-kampen hjemme mot Arsenal i Mesterligaen i 2004 står der fremdeles. Målet mot PSV likedan. Den viktige scoringen i seriefinalen mot Brann i 2006 blir også husket.

En av årsakene til at Storflor gikk litt under radaren i RBK-årene, handler nok litt om Storflor selv, også. Han aldri vært den som har stukket seg fram. De fire seriegullene med RBK henger ikke på veggen hjemme på Tyholt. Ikke cupgullet, heller.

Samtidig er han er stolt over å ha deltatt fire sesonger i Mesterligaen. Og også at han klarte å tilrive seg fast plass på høsten i 2003, da han kom tilbake fra Moss. Åge Hareide ga ham ingen garantier – på et RBK-lag stint av stjerner.

- Åge sa at jeg skulle få spille om jeg viste at jeg var god nok. Det var et greit utgangspunkt. Derfor valgte jeg Rosenborg da Moss rykket ned i 2002, sier han.

Scoret mot PSV: RBK tapte 2-1, men her har Storflor akkurat gjort Rosenborgs mål på Lerkendal. Bildet er fra høsten 2004.

Fryktet Eggen

At det var Hareide som hadde blitt RBK-trener kan nok også ha hatt noe å si for valget for 14 år siden, uten at Storflor selv vil være med på den tankerekka. Da han ble tatt opp i a-troppen til RBK under Nils Arne Eggen mot slutten av 1990-tallet, i norsk fotballs kanskje sterkeste a-stall gjennom alle tider, var det ikke bare enkelt å forholde seg til fotball-lektoren fra Fannrem.

- Det var «ordentlige typer», som Ørjan Berg, Erik Hoftun og Roar Strand, mens Mini var tøffere med oss unge. Så var vi nok mest redd for Bent Skammelsrud. Han ville ha det på sin klare måte, og stilte krav, smiler Storflor i dag.

- Og Eggen?

- Vi lærte mye, men var jevnt over redd ham, da. Vi fikk høre det dersom vi gjorde noe feil på trening, på en måte vi ikke var vant til. Det fikk jo de eldre spillerne også, men det var nok annerledes for dem, sier han – som også opplevde Eggens direkte stil etter en mesterligakamp mot Dynamo Kiev. Storflor hadde spilt godt, men brent en stor sjanse, og da var den klare beskjeden at han hadde kostet laget «poeng – og peng».

- Men det var jo likt for alle. I dag er det en artig historie, sier Storflor.

Målgivende mot Arsenal: Storflor har akkurat servert Roar Strand. Dermed klarte RBK sterke 1-1 mot stjernegalleriet fra Arsenal, høsten 2004.

Gammel i Trondheim

Når vi treffer Storflor, er 37-åringen alene hjemme. Barna er plassert på skole og i barnehage, mens kona Julie er på jobb. Familien hadde det fint i Asker, og kantspilleren var sterkt ønsket videre av Tor Ole Skullerud. Men han og kona er begge fra Trondheim, og ønsket seg hjem. Nå er det Ranheim som skal nyte godt av vingens voldsomme erfaring.

- Jeg har ingen dato for når jeg skal legge opp. Det får komme når det kommer, sier Storflor, som altså måtte til Drammen for å bli «profet i egen by». Men det er i Trondheim han skal bli gammel.