75-åringen er fortsatt langt unna en pensjonisttilværelse.

Han er engasjert i Olympiatoppen på tiende året, som fagkonsulent på lagspill og verdigrunnlag i idretten. Han trener Kviks 4. divisjonslag, som fosser mot opprykk til 3. divisjon. Før helga var han også ringside da Rosenborg drillet flere forsvars-konstellasjoner på trening.

Nils Arne Eggens forsvarsstrateg noterte flittig på sidelinjen og kan ha bidratt til at Rosenborg holdt nullen til det var et kvarter igjen av 2-1-seieren mot Viking søndag kveld.

Før helgen ble hans gamle trenermakker Nils Arne Eggen intervjuet om tilstanden til trønderske lagidrettsklubber, etter at Adresseavisen har tatt opp temaet i en artikkelserie den siste uka. Bjørn Hansen er ikke enig i kollegaen sin at nedturen ikke er så mye å bry seg om.

– Jeg så at Nils Arne var forsiktig med å kalle det en nedtur, men resultatene sier jo sitt. De er for dårlige. Andre norske klubber har gjort større fremgang enn våre lag de siste årene, som Molde, Odd og Strømsgodset, men jeg er ikke misunnelig. Rosenborg var i Mesterligaen flere år på rad, sier Bjørn Hansen.

Vil risikere mer

Bjørn Hansens tips til alle som skal utvikle spillere og spillestil i regionen er å gamble litt.

– Når vi er på topp, er det for lett å tenke at «nå er det bra nok», men er vi i stand til å utvikle oss for å være rustet til fremtiden? Hvem er det som evner å tenke lenger enn til neste kamp? Hvis vi ser på hvem som gjør det best i Europa, og så kopierer, er vi allerede på etterskudd når vi tar dem igjen, sier Bjørn Hansen.

Han mener dette er en risiko-øvelse, men at det kan være verd det for å ta igjen forspranget de andre har fått.

– I det svenske fotballforbundet er det ansatt en egen mann som kun ser på hvordan fotballen utvikler seg. Har vi en anelse om hvordan fotballen kan se ut om syv-åtte år, har vi kommet langt. Det er i hvert fall sikkert at tid og rom blir mindre. Utøvere i fotball, håndball og ishockey vil få mindre plass til å prestere, på enda mindre tid, sier han.

– Hvor flinke var du og Nils Arne Eggen til å se fremover?

–  I starten var vi ganske flinke. Nils Arne er kreativ med sine sterke og svake sider, men trenerteam skal ikke utfylle hverandre, de skal utvikle hverandre. Det er en betydelig forskjell, mener Bjørn Hansen.

Ris og ros til RBK

Hansen mener han har fått en åpenbaring under tiden i Olympiatoppen. Han er blitt flinkere til å ta til seg kunnskaper fra andre idretter, også individuelle, mener han.

– Jeg var ikke så flink til å hente impulser utenfra da jeg selv var topptrener. Jeg får nok kjeft nå, men jeg må bare stå for det: Fotballen vet som regel best selv. De er ikke flinke nok til å benytte seg av de ressursene som finnes i Olympiatoppen. Dette gjelder også Rosenborg, sier han.

Han vil også gi klubben litt ros. Han mener de har vært flinke til å følge opp de yngste talentene, de på 16–17 år.

– Den individuelle oppfølgingen i de store fotballklubbene er minst like god som i de individuelle idrettene. Der har Rosenborg vært flinke, mener Bjørn Hansen.