– Trenerne i Tyrkia var fly forbanna og ekstremt skuffa over at overgangen ikke gikk i orden, sier Strandberg.

Natt til mandag dro midtstopperen til Tyrkia etter at Eskisehirspor kom på banen med et bud søndag morgen.

Hadde detaljerte planer klare

Sammen med flere personer som ifølge Strandberg «står ham nær», møtte de en klubbledelse og trenertrio som raskt ga ham troen på at dette var det rette.

– De hadde full kontroll og visste alt om meg. Alle lagets tre trenere ville absolutt hente meg, og hadde detaljerte og klare planer for meg. Jeg ble veldig imponert, og det føltes rett, sier Strandberg åpenhjertig.

24-åringen hevder det sportslige veide mer enn den økonomiske delen av avtalen han kom frem til med klubben, og mener de som rister på hodet av nivået i tyrkisk fotball snakker mot bedre vitende. Og han får støtte av Erik Hoftun.

– Det er ingen tvil om at det er en bedre liga enn den norske, og det ville vært et steg opp for Stefan, sier han.

Ville ikke gi garanti

Det sterke ønsket om å hente Strandberg står i kontrast til tyrkernes opptreden ved forhandlingsbordet.

Adresseavisen vet at budet var på i overkant av to millioner kroner, og at det var liten vilje til å strekke seg lenger for å sikre seg 24-åringen.

– Det var ikke veldig mye bevegelse i forhandlingene i løpet av mandagen. For oss ble det en vurdering av nytteverdien av å beholde ham kontra å selge for et beløp som var lavere enn det vi ønsket. Vi følte at vi aldri kom opp på det nivået. Dersom vi hadde hatt flere dager å forhandle på, tror jeg vi kunne blitt enige på sum. Problemene rundt betalingen var verre. De skisserte et opplegg med fremtidige betalinger uten noen form for garanti, og tyrkiske klubber har ikke det beste ryktet på seg, sier han.

– Hoftun får si hva han vil. Men jeg satt sammen med presidenten i klubben mandag kveld, og vet hva som foregikk, sier Strandberg om saken.

Taktisk

Hoftun har ikke noen god forklaring på hvorfor budet kom så tett opp mot deadline dersom ønsket om å sikre seg Strandberg var så gjennomtenkt og godt forberedt.

– Det kan hende at de trodde de var taktisk lure, og ville presse oss opp i et hjørne på grunn av tidspresset. Men det blir bare spekulasjoner, sier han og understreker at forhandlingene som sådan gikk ryddig for seg.

– Selvsagt blir det stress mot klokka når forhandlingene skjer på nest siste og siste dag av overgangsvinduet, men det var ikke en dårlig eller uryddig prosess, sier han.

Lyttet til investorene

Adresseavisen skrev i går om RBK-investorene som kan ha tapt halvparten av de 15 millioner de gikk inn med i 2011 for å sikre John Chibuike og Stefan Strandberg til RBK. Nå bekrefter Hoftun at de underveis i forhandlingene om Strandberg hadde tett dialog med investorgruppa.

– Det gikk på prisen og garantien for eventuelt fremtidige investeringer. Det er vi som har siste ordet, men vi lyttet selvsagt til dem, sier Hoftun.