RBK-keeperen har ikke trent skikkelig på snart to uker og står helt sikkert ikke i mål mot Bodø/Glimt om ni dager.

Han kan miste enda mer av medaljejakten i høst, etter at han har fått to kraftige hodesmeller denne sesongen. Den første kom i bortekampen mot Strømsgodset 24. mai. Hjernerystelsen gjorde at Alexander Lund Hansen måtte stå over tre obligatoriske RBK-kamper.

Han var tilbake i mål i europaligakvalifiseringen mot Jelgava 3. juli, men sto over igjen i den påfølgende seriekampen og i returkampen mot latvierne. Så sto han hver eneste kamp en periode, med 0-0-oppgjøret borte mot tyrkiske Karabükspor som høydepunktet.

Instinktene slo inn

Borte mot Stabæk 3. august ble han hvilt, før en ny hodeskade under en av de siste treningene før Sarpsborg-kampen 24. august, har gjort at Daniel Örlund har stått i mål de siste to kampene.

–Han er keeper, og da er det instinktene som slår inn. Han redder med det han har. Dessverre var det hodet på denne treningen, sier medisinsk koordinator Haakon Schwabe i Rosenborg.

–Burde han blitt passet bedre på etter den første smellen?

–Det er alltid et spørsmål som kan stilles, men han ble helt symptomfri etter den første smellen. Det er vanskelig å holde igjen en spiller som ikke har symptomer, fungerer i treningshverdagen og spiller kamp, sier Schwabe.

Nå har keeperen symptomer på hodeskade igjen, og får ikke trent med laget.

–Han blir sliten i hverdagen når han gjør relativt lite av fysiske gjøremål, sier Schwabe.

Schwabe har ikke noe mål om når Lund Hansen skal være tilbake. Bodø/Glimt-kampen om ni dager kommer for tidlig, kanskje også Haugesund-kampen 21. september.

–Først må symptomene være borte når han hviler. Så må han ta igjen den tapte treningen. Vi ser fort for oss at denne måneden ryker, sier han.

Tore usikker en måned

Kaptein Tore Reginiussen trente heller ikke som normalt med laget i går. Han sliter fortsatt med bekkenet, noe han gjort en god stund.

–Vi vurderer han fra uke til uke. Det vil vi i hvert fall gjøre den nærmeste måneden. Han er usikker hele denne perioden, så tar vi ny vurdering før hver enkelt kamp. Vi er uansett ikke bekymret for at dette skal vedvare over tid, sier Haakon Schwabe.

Midtstopperkollega Per Verner Rønning måtte kaste inn håndkleet under oppvarming før Viking-kampen søndag etter en skade i lysken. Han trente ikke i går, men er tilbake på feltet i dag. Schwabe venter svar på mr-bilder. Ving Tobias Mikkelen kan rekke Bodø/Glimt-kampen etter avbrekket fra sin skade. Han har ikke spilt siden bortemøtet med Stabæk 3. august.

John Chibuike og Stefan Strandberg er solgt for langt mindre enn de ble kjøpt for. Foto: Rune Petter Ness