Eggen selv åpner for å takke ja dersom tilbudet kommer – og om helsa tillater det.

– Vi har ikke kommet så langt i prosessen at vi diskuterer konkrete navn. Men vi er enige om at vi må benytte oss av hans kompetanse. Det er ingen tvil om at en kapasitet som Nils Arne sitter på svært mye av det, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

- Har stort potensial

Han ønsker derfor ikke å snakke om kandidater i fasen klubben er inne i, som skal ende med en permanent trenerløsning før jul. Men etter det Adresseavisen erfarer er et av de konkrete scenariene RBK-ledelsen ser for seg at Nils Arne Eggen inngår som del av et trenerteam fra 1. januar 2015. Gjerne sammen med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

– RBK har et stort potensial. Men ambisjonen er å få ut enda litt mer enn det man mener er potensialet. Da må vi blant annet utnytte den kunnskapen som finnes rundt oss. Dette er en viktig del av jobben vi er inne i akkurat nå, sier Koteng.

Var konsulent torsdag

Det diskuteres også andre scenarier i de pågående møtene på Brakka. En Eggen-løsning vil videre kreve at 72-åringen selv må føle seg klar for å kunne være på treningsfeltet nærmest daglig igjen. Han venter nå på nyretrans-plantasjon.

Eggen fungerer allerede som diskusjonspartner for Kåre Ingebrigtsen, og torsdag var han konsulent på den siste treninga før Bodø/Glimt-kampen. Eggen tok blant annet en individuell prat med brorparten av spillerne underveis i økta.

Og Ingebrigtsen sier at det vil være helt naturlig at Eggen er med i en eller annen rolle, dersom han blir hovedtrener i 2015. Også som en del av et team:

– Du kan kalle det hva du vil, smiler han om bruken av ordet «trenerteam».

–Jeg føler uansett at jeg på et vis allerede har formalisert et samarbeid med Nils. Vi har sett på video sammen, og vi har diskutert fotball og spillestil. Vi har et naturlig samarbeid, sier Ingebrigtsen.

– Kan være aktuelt

Trenerlegenden selv har tidligere svart litt fram og tilbake vedrørende seg selv og et comeback i toppfotballen. Men nå utelukker han ikke at han sier ja om han ønskes tilbake på feltet igjen – dersom helsa tilsier det:

– Akkurat nå må jeg konsentrere meg mest om å bli helt frisk igjen. Men blir fysikken i orden, og jeg blir spurt, kan det være aktuelt, sier han til Adresseavisen.

Eggen forteller han har gode samtaler med trenerteamet Ingebrigtsen/Hoftun.

– Ja, vi snakker godt sammen. Vi står jo for mye av det samme fotballmessig, sier han.