Markus Henriksen skal fortsatt jobbe med gamlesjefen Marco van Basten i AZ Alkmaar, men den nederlandske fotballegenden går fra å være hovedtrener til assistent.

Trønderen har nytt stor tillit av den tidligere storscoreren, etter å ha vært ute i kulden i fjor under Dick Advocaat.

– Han har gitt meg mye selvtillit. Jeg har fått inntrykk av at han liker meg som spiller, og nå spiller jeg som den offensive midtbanespilleren, sa Henriksen til Adresseavisen i august.

Hjerteproblemer

Marco van Basten tok over styringen for laget fra ostebyen i sommer, men har trøblet med uregelmessig hjerterytme etter at hans far døde i juli. Han tok for to uker siden en pause fra fotballen for å bli bedre.

Dermed hadde de fleste ventet at van Basten kom til å gå av som hovedtrener og forlate Alkmaar. I går ble det klart at han fortsetter i den nederlandske toppklubben, men han har frivillig valgt å ta steget ned til rollen som assistenttrener.

– Jeg har gjennom årenes løp gradvis merket fysisk og psykisk ubehag ved å være hovedtrener. Derfor har jeg besluttet å være ærlig med meg selv og klubben, sa van Basten under en pressekonferanse i går formiddag.

Uvisst hvem som tar over

– Vi har gjort alt for å holde på Marco, og vi finner det passende at han går inn i sin nye rolle som assistent. Her kan han med sin erfaring gi de unge talentene den oppmerksomhet de har bruk for, sa Alkmaars tekniske direktør Earnest Stewart.

Nederlandske medier melder at Alex Pastoor trolig tar over som hovedtrener, etter å ha blitt forfremmet fra assistentrollen i van Bastens to uker lange fravær.