Steinkjer: Team Trøndelag-trener Ole Morten Iversen jobber hardt for å få Byåsen-veteranen til å skjønne at han må trene annerledes.

– Det har vært en liten kamp for å få gjennomslag i hodet mitt på at det er riktig å trene mer på rykk og slike ting, innrømmer 27-åringen.

Skal bremses

Langrennsløper Daniel Myrmæl Helgestad er tilbake på Team Trøndelag etter noen års fravær. I år er han suksesslagets største håp. Adresseavisen besøkte lagets treningssamling på Steinkjer tidligere denne uken.

– Jeg føler han er litt på glid når det gjelder å endre treningen, sier Ole Morten Iversen.

Han leder laget som etter sist sesong rekrutterte tre løpere til landslag (Katrine Rolsted Harsem, Mathias Rundgreen og Emil Iversen). Daniel Myrmæl Helgestad er ny sammen med Ingeranne Strøm Nakstad og Lars Ove Aunli.

NM-sølv i mars

– Det er fire år siden jeg sist var på dette laget. Ole Morten prøver å bremse meg litt. Jeg er svak på rykk og avslutninger og har ment at det er kapasitet som gjelder. Men nå har jeg forstått at jeg må bli mer eksplosiv, sier Myrmæl Helgestad.

Han mener det siste steget opp mot verdenstoppen er kort:

– Jeg har noen økter hvor jeg bare moser og går fra alle sammen. Jeg vet at jeg er god nok, det handler kun om tid.

I NM-femmila i år tok han sølv, kun slått med to sekunder av Martin Johnsrud Sundby. Der viste han noe av potensialet.

Én landslagsløper i året

Etter at han overtok som trener i fjor har Ole Morten Iversen rettet større fokus på rykk og hurtighet. Han mener det er umulig å rekruttere like mange løpere til landslag denne sesongen som i fjor.

– Med unntak av Daniel er vi et ungt lag. Over tid bør vi være fornøyde om vi leverer én landslagsløper i året. Om du ser på rennprogrammet så handler det om å få leggen først over målstreken. Det er rykk, heat og spurt i nesten alle renn. I VM er det kun én distanse hvor det handler om å gå raskest fra A til B, poengterer Iversen.

Drøyt to måneder gjenstår til sesongstart på Beitostølen. For Daniel Myrmæl Helgestad er planen å bruke de første nasjonale konkurransene til å gå så fort at han kan sesongdebutere i verdenscupen på Lillehammer i starten av desember.

Foto: Birger Løfaldli
Ungt lag: Tre ferske landslagsløpere er blitt erstattet på Team Trøndelag. Her er hele laget samlet under denne ukens samling på Steinkjer. Bak fra venstre trener Ole Morten Iversen, Lars Ove Aunli og Hallvard Løfald. I midten Trude Nonstad Fornes, Daniel Myrmæl Helgestad, Anne Kjersti Kalvå og Eirik Lorentsen. Foran Ingeranne Strøm Nakstad og Maria Strøm Nakstad. Foto: Birger Løfaldli