Det eneste som går etter planen er treningsarbeidet. Petter Northug ser ut til å være bedre forberedt på skisesongen enn på mange år.

På grunn av den uavklarte avtalen med skiforbundet, vet vi ennå ikke om Northug skal gå i verdenscupen eller langløpssirkuset. Det har vært innledende forhandlinger om avtalen med skiforbundet.

Om noen uker må Northug møte i retten for å få forkynt dommen etter fyllekjøringen 4. mai. Det er ventet at han blir idømt ubetinget fengsel på flere måneders varighet. Det spekuleres i om en soning på vinteren og våren kan sette en stopper for Northugs langrennskarriere. Neste mesterskap er Lahti-VM i 2017.

Tirsdag kom bekreftelsen på at eventbyrået Nye Høyder saksøker Petter Northug på grunn av at han brøt avtalen. I tillegg til at bruddet kan komme til å koste Northug dyrt, skaper det personlig ufred med tidligere samarbeidspartnere.

Mest belastende for Petter Northug både når det gjelder til tiltalebeslutningen i retten og hans omdømme, er løgnene om hvem som kjørte bilen. I tre forhør forsøkte Northug å skyve skylden over på kameraten i passasjersetet. Vedkommende ble etterlatt forslått, blødende og med brudd i skulderen.

Lørdag avslørte Dagbladet at Petter Northug kom med sin tilståelse først fem timer etter at han var løslatt. Da var det gått nesten 13 timer siden bilen smalt i rekkverket.

De momentene som vakte mest oppsikt i tiltalen, ble ikke berørt verken i boken «Northug – en familiehistorie» eller tv-dokumentaren. Regissør Elin Ørjasæter uttalte til VG at både forfatteren og selskapet bak dokumentaren har blitt lurt. Produktene deres fremstår litt dumt i ettertid.

Regissør Christian Caspersen sa til Nordlys at han synes disse opplysningene «var kjempekjedelige å få i fanget».

Så der er vi. Petter Northug har motvind fra alle kanter. Hans troverdighet er skadeskutt på mange områder. Forsøket på å gi kameraten skylden for sitt eget lovbrudd, er det ikke lett å få tilgivelse for.

I sin tid som omsvermet og skandaleombrust skistjerne har Petter Northug fått god trening i å stenge ute støy og uro. I tiden som kommer får han god bruk for den erfaringen. For det er mange tøffe tak som venter, før han eventuelt kan ta fatt på oppgaven med å banke svenskene på deres hjemmebane i Falun.

Og det er på høy tid å få landet noen av de mange ballene som henger i luften. For når politiet banker på, kan selv ikke Petter Northug gjemme seg i bobla.

Petter Northug gjør det klart at han er innstilt på å ta dommen som venter. Men han trenger å gjenreise sitt omdømme og redde det som kan av Northug-navnet som merkevare, for dette skal være hans levebrød også etter karrieren.

Det er ingen ting som smelter den norske folkesjela bedre enn store idrettsprestasjoner.

Vår største idrettsprofil har tapt alt. Nå er det bare seier som monner.