– Min fotballfilosofi er i hovedtrekk basert på det jeg har lært av Nils Arne og Bjørn, sier Erik Hoftun.

Det betyr samtidig at Hoftun som sportslig leder har vært med på, riktignok sammen med daglig leder og styret, å ansette flere trenere med en annen filosofi enn den han selv står for.

Flere veier til rom

– Det er riktig. Etter Nils Arne prøvde klubben å hente trenere som skulle kopiere det han gjorde, og det gikk jo ikke så bra. Derfor trodde vi det var bra for klubben å gå en litt annen vei og høsten 2007 startet vi med en ny tilnærming for å unngå alle sammenligningene med Nils, sier han.

Dette mener Hoftun er svar til de som har vært kritiske til jobben han har gjort som sportslig leder og de som har savnet en tydelig filosofi.

– Det er klart det er enklere å være sportslig leder i klubben når laget spiller en fotball som er i tråd med måten jeg selv ønsker å spille. Men samtidig er det ingen fasit, og man er nødt til å være tilpasningsdyktig når man jobber i fotball. Det er flere veier til Rom, sier han.

Tøff Perry-kritikk

De siste dagene har flere av RBK-spillerne vært kritiske til det forrige trener-regimet i klubben. Kritikken toppet seg foran kampen mot Ålesund, da Ole Selnæs svarte følgende på spørsmål om hvorfor det er så mye bedre nå enn under Per Joar Hansen.

– Det har med alt å gjøre. På treningsfeltet er forskjellen som dag og natt. Vi trener både mer og hardere. For å sette det på spissen, så var ikke folk i form før, sa midtbanespilleren på direkten i RBK-magasinet.

Legger bånd på uttalelsene

Men nå stopper kritikken av det som har vært.

– Vi har nå rettet blikket fremover. Perry og Bård fortjener ikke å bli trukket ned hele tiden. Vi har ikke gitt spillerne munnkurv, men vi har sagt at det nå er viktig å se fremover og ikke tenke på det som har vært, sier Hoftun. Og han setter dermed en effektiv stopper for svaret på følgende spørsmålsstilling:

Hvordan kunne den sportslige lederen støtte det forrige treningsregimet når han som Ingebrigtsen-assistent umiddelbart skrudde opp både treningsmengde og intensitet?

– En av grunnene til at de ikke er trenere her lenger, er også uenighet om retningen de valgte på trening. Det er vel svar nok, sier han.