Er ikke avtalen signert 1. november, må Northug konsentrere seg om langløp som Vasaloppet og Marcialonga kommende sesong.

– Det er ikke noe nytt i saken. Fortsatt er det god dialog, men noen punkter gjenstår, forteller skiforbundets generalsekretær Stein Opsahl til Adresseavisen.

Northug mottok et utkast til ny representasjonsavtale i slutten av april, hvor regelverket ble strammet inn fra fjor. Alle planlagte forhandlingsmøter mellom skiforbundet og Northug-leiren i sommer ble utsatt på grunn av fylleskandalen i mai.

Utsetter ikke fristen

Først i september møttes partene, men klarte ikke å komme frem til en løsning begge var fornøyde med. Skiforbundet satte tidlig en frist på 1. november, hvor avtalen må være i havn.

I slutten av september uttalte langrennssjef Åge Skinstad at avtalen ville bli undertegnet i nær fremtid. Nå er det gått nesten ytterligere en måned.

– Fristen 1. november står fortsatt, fastslår Stein Opsahl, noe som betyr at Northug kun har ti dager på seg til å skrive under avtalen.

Åge Skinstad ga i helga dette svaret på hvor saken står:

– Det er Stein som holder i dette hos oss nå. Jeg har ikke vært med på noen samtaler siste uke.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop sier at hun håper avtalen blir signert.

– Vi kan bare forholde oss til situasjonen slik den er, sier hun.

Sentrale spørsmål er i hvor stor grad Northug får profilert sin hovedsponsor Coop i løpet av sesongen og i hvor stor grad han må stille opp for forbundets sponsorer.

Stein Opsahl vil ikke svare på om Northug er nødt til å bli med på landslagslagets opplegg, som pressetreff og eventuelle sponsoroppdrag, under sesongåpningen på Beitostølen hvis han undertegner avtalen.

– Det er for tidlig å uttale seg om detaljer ettersom vi per i dag ikke har en endelig avtale.

Nytt selskap ikke på plass

Om det haster med å signere den nye representasjonsavtalen, har ikke Northug-leiren noe press på seg for å få på plass det planlagte selskapet som skal håndtere hans nye støtteapparat, etter at han brøt med Nye Høyder.

«Det nye støtteapparatet hans skal engasjeres av et nytt selskap. Det nye selskapet skal ivareta sportslige, økonomiske og administrative forhold rundt Petter Northug», het det i pressemeldingen som ble sendt ut da Coop bestemte seg for å forlenge samarbeidet med Petter Northug i midten av august.

Støtteapparatet er nå i stor grad på plass og består med noen justeringer av de samme personene som i fjor. Men et nytt selskap er så langt ikke opprettet. Det bekrefter Kristin Paus.

– «Helt greit» i høyden

– Vi har ikke dårlig tid. Fra Petter hører vi at ting går bra og vi har ikke stresset veldig med dette, sier hun.

– Tanken er at det skal være et felles selskap mellom oss og Petter Northug, legger hun til.

Petter Northug holder for tiden til i Val Senales i Nord-Italia. Hans trener Stig Rune Kveen beskriver oppholdet så langt som «helt greit». Alt tyder på at Northug er sportslig meget godt forberedt før sesongstarten om en måneds tid.