Brutterns aksjer på Brakka ble styrket etter seieren over Vålerenga. Nå får han også støtte fra Vestlandet i kampen om å bli permanent RBK-trener.

– Kåres rolle i Viking ar viktigere enn mange i Stavanger vil innrømme. Han hadde det meste av ansvaret på treningsfeltet, og skal ha mye av æren for at vi havnet blant de fem beste to år på rad, sier ving Trond Olsen.

– Vi fikk et klart inntrykk av at Kåre var «treningsfeltets» mann. Det er besynderlig å se hvordan laget har falt sammen etter at han dro, mener sportsleder i Stavanger Aftenblad, Stig Nilssen.

Olsen, som dro «hjem» til Bodø/Glimt i vinter, hadde Ingebrigtsen som sjef både i Glimt og i Viking. Sportssjef Nilssen har vært tett på klubben i en årrekke. Siden 2012 har han sett to femteplasser, men også et Viking som har tatt to to poeng på de syv siste kampene.

– Ingen kjegleflytter

Det heter at man kan bruke statistikk til det man vil. Men det er en kjensgjerning at da Ingebrigtsen tiltrådte som assistent 21. juli 2012, lå Viking på niendeplass, med seks seirer og syv tap på de første 17 kampene. På de siste 13 kampene vant Viking åtte og tapte to.

I fjor kopierte klubben femteplassen, mens 2014 åpnet sterkt; Viking var ubeseiret på de ni første. Da Ingebrigtsen ble presentert som RBK-trener 21. juli, hadde hverdagen innhentet Viking, men klubben sto uansett med kun tre tap på 16 kamper. På de elleve kampene som er spilt siden, har trener Kjell Jonevret og co kun to seire - og seks tap. Laget ligger på tiendeplass på tabellen.

– Om det kan knyttes direkte opp mot Kåre er usikkert, men jeg føler meg trygg på at det har en viss sammenheng. Han var tydelig, dedikert og veldig godt likt blant spillerne, sier Nilssen.

Olsen, som ble trent av Ingebrigtsen i 2012 og 2013, er enig:

– Kåre var ingen kjegleflytter. Han var veldig klar i måten han ønsket at vi skulle spille på.

Blitt tøffere

Begge tror derfor Ingebrigtsen har pondusen som kreves for å bli permanent trener i RBK.

– Jeg tror han absolutt er moden for oppgaven. Han kjenner klubben og er flasket opp med Rosenborg-systemet, sier Nilssen.

– Jeg ser ikke mange alternativer som kan gjøre noen bedre jobb, mener Olsen.

– Han har blitt beskyldt for ikke å være tøff nok når det stormer...

– Jeg mener han har utviklet seg også på den biten de siste årene. Han tok i hvert fall tak i ting om «det skled ut» på Viking-trening, svarer han.

Trond Olsen Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix
Stig Nilssen, sportsleder i Stavanger Aftenblad.