Coop bekrefter at klærne er på vei ut i butikkene i disse dager. Den nye kolleksjonen kan sette en stopper for Northugs VM-deltagelse.

LES KOMMENTAR: Provokatøren

– Vi er kjent med at Team Northug og Coop arbeider med en kleskolleksjon. Vi er fremdeles i dialog om en avtale for Petter med frist 1. november. Kleskolleksjonen er av de forholdene som diskuteres, bekrefter skiforbundets generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen.

Profilerer konkurrent

Bakgrunnen for stridighetene mellom Petter Northug og Norges Skiforbund rundt representasjonsavtalen, som må på plass for å gjøre skistjernen VM-aktuell, er at Northugs hovedsponsor Coop er konkurrent til skiforbundets sponsor Spar. Ved å lansere kolleksjonen i samarbeid med Swix, profilerer Northug nok en konkurrent til landslagets samarbeidspartner, som er Bjørn Dæhlie Technical Wear.

– Vi vet at Swix i utviklingsarbeidet la stor vekt på at kolleksjonen ikke skulle være i konflikt med NSFs regler. Som skiforbundets klesleverandør gjennom mange år, burde de ha inngående kunnskap om de gjeldende reglene. Derfor har vi godt håp at vi skal kunne selge ut kolleksjonen. Vi vil selvsagt påse at salg og markedsføring ikke kommer i strid med eventuelle forpliktelser Petter påtar seg, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til Adresseavisen.

På vei ut i butikk

Hun poengterer at det er feil å si at kolleksjonen ligger på vent frem til avgjørelsen rundt representasjonsavtalen kommer. Planen er at den lanseres tidlig i november. Arbeidet har pågått i omkring et år.

– De er på vei ut i butikk i disse dager, bekrefter Paus.

Stein Opsal svarer ikke konkret på spørsmålet om skiforbundet i går var kjent med at kolleksjonen er tilgjengelig i butikk om kort tid.

Kleskolleksjonen skal være utviklet av Northug og Swix i fellesskap og består av en serie med vinterfritidstøy, fra ullundertøy, fleecetøy og turskidress, via dunjakke til lue og skihansker. Ifølge Coop er alt tilpasset barn og vanlige turgåere.

– Dette er Petters første eksklusive kolleksjon, sier Paus, som legger til:

– Vi vet at det er viktig for Petter å få selge kleskolleksjonen. Han er svært opptatt av å inspirere barn og unge til å være aktive og gå på ski, og tror at kolleksjonen kan bidra til dette.

Ingen dialog med forbundet

Fristen for å signere representasjonsavtalen med skiforbundet er 1. november. Uten den får ikke Northug delta i VM eller verdenscuprenn, men står fritt til å profilere sine private sponsorer. Dersom han signerer, må han innrette seg etter skiforbundets regelverk.

Kristin Paus sier at Coop verken har vært i dialog med skiforbundet rundt representasjonsavtalen denne uken, eller har avtalt noen møter før 1. november.

– Nei, Coop er ikke noen direkte part i dialogen med skiforbundet, sier hun.

Stein Opsal sier dette om situasjonen rundt den omstridte representasjonsavtalen:

– Vi er i løpende dialog for å finne et grunnlag for en avtale, men det er ikke sikkert det vil være behov for flere møter.

Petter Northug oppholder seg for tiden i Val Senales i Nord-Italia, hvor han i likhet med store deler av verdenseliten i langrenn trener på snø på rundt tre tusen meters høyde.