Peixoto blir sentral for Stod Volley i helgens Nordic League-spill i Danmark.

– Jeg har aldri opplevd vinter, har knapt sett snø, smiler Peixoto.

27-åringen kommer fra byen Fortaleza i Brasil, en by med 3,5 millioner innbyggere. De to siste årene spilte hun for den franske klubben Venelles i franske Provence.

– Jeg følte at utviklingen stoppet i Frankrike. I Stod trener vi mye mer og langt hardere. Jeg gikk ned fire kilo på en drøy måned, forteller den 1,80 meter slanke atleten.

I Stod er jobben hennes først å fremst å dundre inn poeng, og det hviler et press på Peixoto og de to andre store profilene Arjola Prenga og Noris Cabrera.

Savner barnehageplass

På en gård et par kilometer fra Stodhallen har klubben sørget for en flott leilighet med god plass til henne, datteren Luiza og moren Daisy.

– Min mor er med for å passe på Luiza når jeg er samlinger, bortekamper og treninger. Det eneste vi savner er en barnehageplass. Hun lengter etter å leke med andre barn.

Trygghet og sportslig utvikling var nøkkelbegrepene for at Peixoto valgte Stod og ikke en annen klubb med tykkere lommebok.

– Jeg kunne tjent bedre i en annen klubb, men livskvalitet er viktigere enn penger.

Vil lære norsk

Språkbarrieren er ikke Peixoto nervøs for.

– Da vi flyttet til Frankrike, lærte Luiza seg fransk i løpet av noen måneder.

Clarisse snakker også fransk flytende, men engelsk, som er arbeidsspråket i Stod, har hun aldri hatt et forhold til.

– Da jeg kom, kunne jeg bare si «My name is Clarisse».

Noen uker senere gjennomfører hun intervjuet med Adresseavisen på engelsk.

– Jeg har lyst til å lære meg norsk også. Dessuten hjelper Eline Bye (Stods kaptein red.anm.) meg både med norske og engelske ord, sier Peixoto.

I helgen møter Stod de danske lagene Holte og Lyngby i Nordic League. De to beste lagene går videre til sluttspillet siste helgen i januar. Stod vant den nordiske turneringen siste sesong.

– Nordic League er helt nytt for meg. Jeg kjenner ikke lagene vi skal møte, men jeg mener vi har en god sjanse til å vinne begge kampene, sier Peixoto.

Sentral: Clarisse Peixoto er sentral i Stods jakt på en ny tittel i Nordic League. Foto: Frank Skaufel