Lillestrøm står i veien for at Ørn skal ta klubbens niende kongepokal, nummer 16 totalt i serie og cup.

– Det er absolutt på tide at det kommer noen nye pokaler, sier Inger Ane Hole, som ble inspirert da Adresseavisen utfordret midtstopperen, landslagskollega Guro Reiten og trener Thomas Dahle til å ta en kikk på de 15 serie- og cupgullene som klubben vant mellom 1993 og 2003.

Pokaler på flyttefot

En pokalsamling lagret i pappesken vitner om storhetstiden da basen var ved Rosenborgbanen. Siden klubben har vært på stadig flyttefot de siste årene, har ikke pokalene fått et eget premieskap. Med framtidsutsikter på Lade, kan pokalene endelig se lyset.

– Vi håper det kommer et skap slik at de pokalene vi har tatt og forhåpentligvis tar fremover kan bli stilt ut, flirer Hole, som lar seg inspirere av merittene Norges mestvinnende fotballag på kvinnesiden har sanket.

Ti sesonger – null titler

Det er ekstra motiverende å være i en klubb med så mye historie. Det er noe jeg setter pris på, sier lesjaværingen.

27-åringen har spilt på Norges mestvinnende kvinnelag i tisesonger uten å ha vunnet en eneste tittel. Siden debutsesongen i 2004 har Hole kun seriesølvene fra 2004 og 2006, og cupsølvet fra 2010.

– Jeg kom litt for seint til å være med på storhetstiden, men har fått vært med på en del. Jeg tenker ikke på at jeg ikke har fått oppleve noen titler til nå, sier Hole. Skal den første tittelen hentes, må storfavorittene Lillestrøm beseires.

De regjerende seriemesterne øyner sin første «The double», men klubben som har klart det samme ved fire anledninger, har tro på at ørnene skal kneble kanarifuglene.

– Vi har hatt et godt tak på dem de siste sesongene, og har planer om å følge opp i cupfinalen. Det er en tradisjon i klubben det er verdt å ta vare på, noe som gir oss energi. Det har vært god konsentrasjon på trening og godt humør. Vi har forberedt oss godt, sier Hole, som var med da Ørn tapte 0–7 mot Røa i klubbens siste cupfinale i Telenor Arena for fire år siden.

– Vi kan lære en del fra den kampen, spesielt med tanke på oppladningen. Alt var nytt da, og vi ble grepet litt av omgivelsene. Nå har vi spillere hatt fokus på det som skjer på banen. Det blir viktig å tenke at dette er en vanlig fotballkamp, sier Ørn-veteranen.