– Jeg har to år igjen av kontrakten, og har som mål å være så god i vinter at man ikke kan komme utenom meg i startelleveren.

Etter en høst preget av småskader og benkesitting har det dukket opp et spørsmålstegn bak navnet til Morten Gamst Pedersen vedrørende fotballframtiden.

Gjennom en lang karriere har det vært uvant kost for landslagsspilleren å være i utfordrerposisjon, og han kunne derfor brukt ferien på å vurdere en tryggere tilværelse i en annen klubb i 2015. Også med tanke på at Kåre Ingebrigtsen, som vraket Gamsten i høst, har blitt RBK-trener på permanent basis.

Noen dager før spillerne går ut i ferie er 33-åringen imidlertid krystallklar på at framtiden hans er i Trondheim.

– Jeg har vært i kampsesong kontinuerlig i 19 måneder, så det blir godt med ferie. Samtidig gleder jeg meg til å være med fra starten av sesongoppkjøringen. I vår ble jeg kastet litt inn i det rett før sesongstart. Jeg har planer om å bruke denne vinteren godt, sier han.

- Har hatt våre diskusjoner

Dette var også beskjeden Gamsten ga Brutter'n da de møttes etter sesongen.

– Jeg tror alle spillerne har hatt et møte med Kåre etter sesongen. Vi to hadde en helt grei prat, som handlet om forskjellige ting, sier Gamsten - og fortsetter:

– Kåre er en dyktig trener. Vi har hatt våre diskusjoner, men det tror jeg bare er sunt. Og jeg er tydelig på at jeg vil spille kamper. Det vil alle med ambisjoner. For meg handler det om å fortsette å forsøke å overbevise ham.

Mix vil selge huset

Midtbanespilleren har den siste tiden først og fremst kjempet med Mix Diskerud om en indreløperplass. Mix har foreløig ikke signert ny kontrakt, har lagt ut huset for salg, men hevder det ikke har noen betydning for RBK-framtiden. Videre er Fredrik Midtsjø på vei tilbake, og kan brukes både som indreløper og kant. Daniel Berntsen, som har vært lånt ut til Glimt, er også RBK-eiendom fra januar, men går en svært usikker fremtid i møte.

Gamsten ønsker imidlertid kun å snakke sin egen situasjon.

– Jeg kan ikke annet enn å fokusere på meg selv og mine muligheter. Nå håper jeg å holde meg skadefri, frisk og rask under oppkjøringen. Jeg ønsker å bidra til at RBK vinner noe. Det er alt jeg tenker på nå, sier han.