Den 29 år gamle playmakeren ble nylig frigitt fra den tyske mesterligaklubben Leipzig.

Det passer perfekt for Byåsen, som sliter med ekstreme skadeproblemer på nettopp midtbackposisjonen. Teodora Tomac, Marie Henriksen, Marta Tomac og Ida Hernes er alle skadet.

– Jeg er veldig fornøyd med måten spillerne presterer på, men vi er veldig sårbare, sier trener Claus Mogensen.

Byåsen bekreftet tidligere i november at de leter over hele Europa etter en potensiell forsterkning.

De er ute etter en playmaker med rutine og som kan gå rett inn på laget. I tillegg bør det være en som kjenner skandinavisk håndball for at hun skal kunne bidra fra dag én. Slike er det ikke mange av på markedet midt i sesongen.

Har trent Visser tidligere

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Mogensen på Adresseavisens spørsmål om hvorvidt Visser er interessant for Byåsen.

– Visser er en dyktig spiller. Vi har registrert at hun er tilgjengelig, og Claus kjenner litt til personen fra før. Utover det ønsker vi ikke kommentere navn før vi har noe klart, sier daglig leder Torbjørn Balstad.

Men etter det Adresseavisen kjenner til har det vært kontakt mellom partene, uten at noe er avklart.

Mogensen har tidligere vært trener for Visser i danske Horsens.

Flere andre internasjonale toppklubber kan imidlertid lure i kulissene, men i og med at Visser allerede har spilt i Mesterligaen for Leipzig denne sesongen kan hun ikke spille i samme turnering for andre klubber. Det kan kjølne interessen – i hvert fall frem til sommeren.

Kan styrebehandles i dag

Visser vil ikke være en billig spiller for Byåsen, men ettersom laget har flere spillere sykmeldt og Tonje Nøstvold (gravid) er ferdig i klubben betyr det at det er ledige midler på lønnsbudsjettet.

– Vi har økonomisk handlerom. Så er spørsmålet hvor mye av det rommet vi skal bruke. Vi vil gjerne at de yngre spillerne våre får mest mulig erfaring. Vi bygger nye Byåsen, og er i rute til målsettingen om femteplass, sier styreleder Tore Bull Hedel.

Samtidig ser han at det begynner å tynnes ut i rekkene etter alle skadene, og på dagens styremøte kan eventuelle spillerforsterkninger bli et tema.

– På styremøtene legger sportslig utvalg, som to av styrets medlemmer er en del av, frem en skisse over hva de tenker og om det er behov for å gjøre noe. I en sånn sak vil det få økonomiske implikasjoner, og da skal det styrebehandles, sier styrelederen.