Med «årets spiller» på kontrakt ut 2018 har RBK i høst dermed reforhandlet med fire av sine aller mest sentrale spillere.

Det tok to måneder fra forhandlingene startet til Jensen i går kveld satte navnet sitt på arket.

Dette handlet blant annet om penger og lengden på kontrakten – slik det alltid gjør i forhandlinger. Men indreløperen, som etter to kanonsesonger er i ferd med å gjøre seg attraktiv for større ligaer, trakk også fram tre-fire andre grunner da Adresseavisen møtte ham på Brakka etter at avtalen var på plass.

– Jeg er veldig tilfreds med innholdet i kontrakten, smilte han – uten å ville snakke detaljer.

– Men dette handler også om måten RBK har backet med opp på siden jeg kom. Det handler om hvor godt jeg er blitt tatt i mot av supporterne, og om hvor godt familien trives her. Det har vært viktig at flere andre har signert i høst, som gir kontinuitet. Og så hadde det betydning at Kåre fortsetter som trener, sa Jensen.

– Hvordan?

–Jeg har følt meg godt til pass hele tiden, også da Perry var trener. Samtidig har jeg spilt godt under Kåre, og laget har fungert veldig bra i det siste. Dersom det var noen som helst tvil før jeg signerte, ble den tvilen borte da han fikk fortsette. Det hadde litt å si å få avklart trenerspørsmålet.

Hadde kontrakt ut 2016

Jensen hadde i utgangspunktet kontrakt ut 2016, og sier han fremdeles har en ambisjon om en dag å spille i en av de største ligaene i Europa. Men det har ingen hast.

– Jeg trives veldig godt her, og har et stort ønske om å vinne noe med RBK. Og å få spille i Europa. Det er også litt slik at lagets prestasjoner har betydning for enkeltspillerne. Jo bedre RBK gjør det, jo større er kanskje sjansen for enkeltspillere å få vist seg fram. Det vil jeg bidra til, sa Jensen i går.

Hoftun: – Vært veldig god

Sportslig leder Erik Hoftun, som for øvrig ennå ikke vet hva han bestemmer seg for i 2015, var naturlig nok meget tilfreds med signeringen:

– Det er viktig for oss å få forlenget med en meget god midtbanespiller. Han har prestert veldig godt for oss i to år, sa han etter at avtalen var klar. OG fortsatte:

– Så har dette også en signaleffekt. At han forlenger viser at han har tro på det vi holder på med, og det er vi veldig glade for.

Svensson og Eyjolfsson

Signeringen kan også ha signaleffekt for Jonas Svensson og Holmar Örn Eyjolfsson, som RBK er i dialog med om en forlengelse. Og med Jensens signatur i går har klubben nå fått reforhandlet med fire meget sentrale spillere (Tore Reginiussen, Ole Selnæs, Pål Helland), samt talentet Alexander Sørloth. I tillegg til trener Ingebrigtsen, som flere av de ovennevnte spillerne har sagt har hatt betydning for deres valg.

Nå skal Jensen på ferie til Frankrike, hvor han blant annet skal hilse på Nicki Bille Nielsen, og deretter til julefeiring i Danmark.

Men han gleder seg allerede til 2015.

– Nå har jeg tatt to sølv med RBK. Målet må helt klart være seriegull.