I tillegg er halvparten av de 56 tomtemillionene borte.

Likevel hevder både styreleder Ivar Koteng og daglig leder Tove Moe Dyrhaug at de har kontroll på økonomien i Rosenborg.

– Vi har hatt et medlemsmøte hvor vi gikk skikkelig gjennom økonomien. Vi har kontroll, sier Koteng – som ikke hadde tid til å utdype i går. I stedet henviste han til Tove Moe Dyrhaug når det gjelder økonomispørsmål i klubben.

– Minuset blir ganske sikkert dobbelt så stort som budsjettert, medgir Dyrhaug. Før hun utdyper:

– Vi har kontroll på kostnadene i den forstand at vi vet meget detaljert hvor avvikene ligger. Årsaken til det negative avviket er kostnader som ikke var budsjettert. Kostnader knyttet til trenerskifte, avvikling av selskapet Rosenborg Arena, forlik med Jönsson og kostnader knyttet til forurenset masse i forbindelse med byggingen på tomta, sier hun.

Arthur Buchhardts pengekrav knyttet til hotelltomta, og lønnstvisten med Jönsson skal, etter det Adresseavisen forstår, ha kostet Rosenborg knappe 2,5 millioner kroner.

Kan berge inn på spillersalg

I fjor budsjetterte RBK med et minus på åtte millioner kroner. Og endte med et minus på drøyt 13 mill. For 2014 er budsjettet på minus seks mill. Nå sier Dyrhaug altså at resultatet helt sikkert blir det dobbelte.

Om det da ikke blir atskillig mer. For slik Adresseavisen forstår det, er svikten i billettinntektene på drøyt tre mill. i forhold til budsjett. Sponsoravviket er ventet å lande på rundt 2, 5 mill. I tillegg ble det betalt ut sluttpakker i forbindelse med sparkingen av Perry og Bård Wiggen på om lag tre mill. Inkludert forlikene med Buchardt og Jönsson, er dette totalt om lag 11 millioner kroner.

Legges dette på toppen av minusbudsjettet på seks millioner, kan totalen i verste fall bli minus 17 millioner.

Samtidig kan klubben redde seg noe inn om det kommer uforutsette inntekter før 31. desember. I går ble Daniel Berntsen klar for Djurgården, og med et overgangsvindu nært forestående, kan det skje flere ting på den fronten.

Sparemøte 15. desember

Dyrhaug varsler uansett tøffe sparetiltak for 2015, hvor ambisjonen er å gå i null igjen. Det klarte klubben så det holdt i 2012 (endte 55 mill. i pluss), men da takket være 56 mill. for salg av tomt.

Både i 2010 og i 2011 gikk klubben kraftig i minus: I 2010 ble minusbudsjettet på 22, 4 millioner «berget» av 15 Europa-millioner som ikke lå i budsjettet. Mens klubben året etter hadde budsjettert i null – og endte i minus 30 mill.

Daglig leder Dyrhaug forklarer at klubben vil innføre nye sparetiltak for 2015. Og vil legge dette fram for styret innen 15. desember.

– Vi må gjennomføre sparetiltak, og dette jobber vi nå med. Men konkretiseringen av hvilke tiltak vi kommer med, skal vi ta internt først for å sikre oss at alle er informert og blir med på dem. Fram til styremøtet 15.desember vil vi jobbe med dette, og presentere et førsteutkast til budsjett for styret, sier hun.